Feature

Ukens nettutgivelser

Her får du fly helikoptre, bygge middelalderborger og skyte zombier og romvesener.

Høstrushet bare fortsetter i spillverdenen, og det er godt nytt for oss spillere. Denne uken har vi fått mengder av store og små utgivelser, så her er det ikke tid til lange introduksjoner.

Gabrielle's Ghostly Groove: Monster Mix (Wii).

Nintendo

Vi har fått litt flere utgivelser fra Nintendo denne uken, men det er fortsatt lang vei å gå før vi får det samme aktivitetsnivået på distribusjonskanalene deres som vi hadde tidligere. Denne ukens WiiWare-spill er Gabrielle's Ghostly Groove: Monster Mix, som er et dansespill hvor Gabrielle og monstervennene hennes må prøve å finne igjen de tamme zombiene til vampyren Vlad. Her kan du spille alene eller, om du har plass i stua, sammen med opp til tre venner.

På DSiWare har Nintendo lansert Halloween: Trick or Treat, som er et spill der du må lete opp skjulte objekter og løse mentale nøtter i skumle miljøer. Virtual Console-kanalen for 3DS har fått Burger Time Deluxe, en GameBoy-versjon av arkadespillet fra åttitallet. Her må du lage gigantiske hamburgere samtidig som du unngår å bli fanget av hissige ingredienser.

Daytona USA (Xbox 360).

Xbox 360

Det klassiske racingspillet Daytona USA har fått en nyversjon denne uken. Nyversjonen skilter med den samme grafikken som originalen, men i høyere oppløsning og 16:9-format. Musikken fra originalen får vi også, og spillet inkluderer til og med en karaokemodus. Spillet støtter ratt og pedaler, flerspiller for opp til åtte spillere og nettbaserte poengtavler. Daytona USA ble opprinnelig lansert som arkademaskin i 1993, og leverte fullstendig teksturerte 3D-miljøer i en tid hvor dette var svært uvanlig. Nyversjonen kommer til PS3 i november.

The War of the Worlds (Xbox 360).

H.G. Wells' klassikske science fiction-roman The War of the Worlds har blitt nytolket mange ganger før, og nå har den fått et sideskrollende plattformspill for Xbox Live Arcade. Handlingen denne gangen er satt til London anno 1950, og som vanlig er det ondsinnede romvesener som gjør livet surt for oss jordboere. Historien er inspirert av den fortalt i filmatiseringen fra 1953, med en ny historielinje, flere figurer og ytterligere bifortellinger. Utviklerne har også fått med seg veteranskuespiller Patrick Stewart som forteller i spillet. The War of the Worlds kommer også til PS3.

Zombie Apocalypse: Never Die Alone (Xbox 360).

Ukens siste utgivelse på Xbox Live Arcade er Zombie Apocalypse: Never Die Alone. I dette spillet er det de vandøde som skaper trøbbel, men hva gjør vel det når du har et eksplosivt arsenal til rådighet? Sammen med tre andre overlevende må du forsøke å overleve de stadige angrepene fra zombifiserte horder. Som i arenaskytespillet Geometry Wars kan du sikte uavhengig av hvor du beveger deg, så her kan du skyte fienden samtidig som du rømmer fra dem. Spillet er en oppfølger til Zombie Apocalypse fra 2009, og skilter med et nytt klassesystem som skal gjøre samarbeid viktigere enn før. Også dette spillet kommer til PlayStation Network senere.

PixelJunk SideScroller (PS3).

PlayStation Network

Les også
Duket for Carmageddon-gjensyn?

Q Games har tatt for seg en rekke klassiske sjangre i Pixeljunk-serien, og nå er tiden kommet for det sideskrollende romskytespillet. Pixeljunk SideScroller skilter med lekker retrografikk, mye variasjon og like mye action, og lar deg styre et lite romskip gjennom todimensjonale miljøer fulle av fiender. Som vanlig i denne sjangeren kan du ikke velge rute selv, du må rett og slett bare følge den skrollende skjermen og håpe at du er klar for det du møter.

Ra.One: The Game (PS3).

Ra.One: The Game er en spillmatisering av Bollywood-filmen Ra.One. Her får du blant annet spille som filmheltene Ra.One og G.One i fargerike miljøer fulle av fiender. Det loves blant annet at vi får delta i sekvenser hentet direkte fra filmen, noe som visstnok er første gangen for en indisk film. Totalt er det 20 nivåer å boltre seg i, og opp til to spillere kan spille sammen. Spillet er visstnok også ute på PS2, men den versjonen er nok vrien å oppdrive her til lands.

Bee Wars (PS3, PSP og iOS).

Ukens andre indiske utgivelse på PSN er «minis»-spillet Bee Wars, som stammer fra iOS. Dette er et turbasert strategispill der du styrer en gjeng bier som må samle honning på et spillbrett bestående, passende nok, av heksagonale ruter. Samtidig må du unngå at motstanderne stjeler honningen du har samlet.

Avslutningsvis tar vi med at PSX-klassikeren Silent Hill også har kommet ut, for PSP og PS3. Her er det bare å glede seg til kalde grøss i den gufne amerikanske småbyen Silent Hill. Alle ukens nedlastbare PlayStation-utgivelser finner du på Sonys PlayStation-blogg.

Renegade Ops (PS3, Xbox 360 og PC).

PC

Renegade Ops (ute på SteamGreen Man Gaming og GamersGate) er et eksplosivt actionspill hvor handlingen sees ovenfra og fokuset er på pansrede kjøretøy. Du er plassert dypt bak fiendens linjer, og må ta knekken på hæren til en gal diktator ved navn Inferno. Du kan spille alene eller sammen med opp til tre andre i samarbeidsmodus (og hvis dere bare er to, kan dere spille via delt skjerm på samme maskin). Vi loves slående miljøer, samt massevis av fremkomstmidler og våpen. Spillet kom til PlayStation Network og Xbox Live Arcade tidligere i høst.

Take On Helicopters (PC).

ArmA-skapernes nyeste spill, Take On Helicopters, skal visstnok også dukke opp i butikk etter hvert, men enn så lenge er spillet kun å finne via digital distribusjon. Take On Helicopters er en sivil helikoptersimulator hvor du får mulighet til å drive ditt eget helikopterfirma og utføre oppdrag for ulike personer og selskaper. Spillet foregår i Seattle-området, og har også en del som finner sted i Asia. Vi loves både realistisk flymodell og lekker grafikk, samt mulighet for samarbeidsflerspiller.

Stronghold 3 (PC).

Stronghold 3 fokuserer, som forgjengerne, på det å bygge middelalderske slott og landsbyer. Utviklerne skryter av et forbedret byggesystem som tilbyr ekstra presisjon. Slottsbyggingen er ikke lenger begrenset til et rutesystem, og du kan plassere murene akkurat slik du vil. Dessuten loves vi realistisk fysikk, noe som kommer godt med når det er på tide å rive ned motstandernes slott. Nå kan også kampene foregå om natten, noe som visstnok skal åpne opp for en rekke nye strategier.

The Haunted: Hells Reach (PC).

The Haunted: Hell's Reach (også på GamersGate) er et guffent tredjepersons actionspill hvor du må bekjempe horder av demoniske monstre, enten alene eller i samarbeid med opp til tre andre spillere. Spillet har også to flerspillertyper hvor åtte kan spille samtidig. Da kontrollerer fire spillere menneskene, mens fire spillere får rollen som kjøttsultne demoner. I den ene typen forvandles også menneskene til demoner når de dør.

ArcaniA: Fall of Setarrif (PC).

Likte du ArcaniA? Nå har Nordic Games lansert en frittstående utvidelse, Fall of Setarrif (også på Direct2Drive og GamersGate). Spillet omhandler en mystisk demon som invaderer landet Argaan. Han begynner med å rasere kystbyen Setariff, noe som naturligvis får myndighetene til å reagere. De tilkaller den navnløse helten fra hovedspillet, som får jobben med å redde dagen. Denne gangen får vi også spille en rekke andre figurer, bruke deres unike egenskaper for å overkomme utfordringene spillet har å by på.

DataJammers: FastForward (PC).

DataJammers: FastForward er det nyeste spillet fra Digital Eel, som blant annet har Strange Adventures in Infinite Space på samvittigheten. Spillet er et action/racingspill hvor handlingen foregår i et datanettverk visualisert vet hjelp av retrografikk. Her må du tråkle deg vei forbi hindringer og fiender, i rollen som datajammeren Data D.O.O.D. Utviklerne lover en intens spillopplevelse som krever full konsentrasjon, samtidig som spillet skal være lett å sette seg inn i.

Serious Sam: The Random Encounter (PC).

Serious Sam 3 har fortsatt ikke kommet ut, men utgiver Devolver Digital fortsetter i stedet å gi oss mindre Serious Sam-spill utviklet av uavhengige utviklere. Serious Sam: The Random Encounter tilbyr en ny og eksplosiv variant av det japanske rollespillet – her må Sam og vennene hans kjempe seg gjennom horder av fiender i turbaserte kampsekvenser. Vi loves piksellert brutalitet og overraskende dyp taktikk, og selvfølgelig preges opplevelsen også av humor.

Project Black Sun (PC).

Har du gode minner fra klassikere som Metroid og Castlevania? I så fall kan du teste Project Black Sun, et plattformspill hvor du ser handlingen fra siden og må utforske store, todimensjonale miljøer og bekjempe tøffe fiender.

Project 87 (PC).

Ellers har vi fått en rekke mindre utgivelser. Sickbrick er et førstepersons skytespill som henter inspirasjon fra nittitallets spill i sjangeren. Creepsy: Monsters Never Have Enough er et puslespill for yngre spillere hvor du spiller et purpurfarget monster. Cutesy: Quest of the Unicorn er også et hjernetrimspill for et yngre publikum, men her spiller du en enhjørning. Mer hjernetrim av den søte sorten får vi i Monkey Pole Climb, mens Nightclub Imperium er et forretningsspill som lar deg drive din egen nattklubb.

Vi tar også med Project 87, et plattform/hjernetrimspill med enkel 2D-grafikk. Her må du blant annet manipulere tyngdekraften for å komme deg gjennom utspekulerte testlabyrinter.

Ukens retrodose kommer i form av Speed Busters, et racingspill fra 1998.

Sin Car (web).

Gratisutgivelser

Den japanske hobbyutvikleren Kenta Cho har laget mange klassiske gratisspill for PC, og nå er han tilbake med et webspill. Det heter Sin Car, og her styrer du noe så uvanlig som en sinusbølge. Langs denne bølgen kjører en liten bil, og målet ditt er å trekke ut og skvise sammen bølgen slik at bilen treffer bonuspoengene og unngår å krasje i hindringene. Det er lettere sagt enn gjort, og morsommere enn en skulle tro.

Hanano Puzzle (PC).

Fra Japan stammer også Hanano Puzzle, et Sokoban-aktig hjernetrimspill hvor poenget er å få dyttet de fargede firkantene sammen.

Så har vi et spill som heter Ragmeg Alleycat, hvor målet er å tråkle seg gjennom trafikken i rollen som et sykkelbud.

iPhone-suksessen Fieldrunners har forresten også kommet til PC, i HTML5-form. Det er imidlertid ikke helt gratis; hvis du vil spille alle brettene må du betale. Fieldrunners er et «tower defense»-spill.

Det var det vi hadde denne uken. Ta en titt på forrige ukes samling nettdistribuerte spill for mer moro.

Siste fra forsiden