Feature

Ukens nettutgivelser

Trenger du en pause fra Skyrim og Modern Warfare 3?

Det kan virke litt som utgivelsen av Modern Warfare 3 og The Elder Scrolls V: Skyrim har skremt spillutviklere fra å lansere spill denne uken, for til å være midt i høysesongen er ukens utvalg overraskende slunkent. Men vi har heldigvis fått noen spennende spill.

Nintendo

Dette er nok en uke hvor vi ikke har fått et eneste Wii-spill. Nintendo kunne vel i det minste lansere noe på Virtual Console – har vi virkelig fått alle klassikerne til de mange plattformene systemet har støtte for? Virtual Console på 3DS har i alle fall fått et nytt spill, nemlig biljardspillet Side Pocket. Det kom opprinnelig ut på Game Boy.

Freakyforms: Your Creations, Alive! (3DS).

3DS har også fått Freakyforms: Your Creations, Alive!. Her får du selv designe en spillfigur, og så kan du styre den gjennom et miljø befolket av figurer og ting du også har laget selv. Du lager figurene ved hjelp av et enkelt verktøy, og så gir spillet dem liv ved hjelp av animasjoner. Det har også kommet et nytt spill på DSiWare, nemlig Happy Fish: The Aquarium of Luck. Dette er et virtuelt akvarium hvor du blant annet må spille minispill for å tjene penger til fiskemat.

Fusion: Genesis (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi fått et spill som heter Fusion: Genesis. Dette er et romskipspill som foregår i et åpent univers sett «ovenfra», hvor du kan slå deg sammen med ulike fraksjoner eller tjene til livets opphold som fri handelsmann. Du kan samarbeide med eller kjempe mot andre spillere, eller ta på deg hundrevis av forskjellige oppdrag. Spillet inkluderer både action og rollespillelementer.

Premier Manager 2012 (PS3).

PS3 og PSP

I dag virker det som det kun er ett fotballmanagerspill i hele universet, men på nittitallet var det tonnevis av dem. En av de få gjenlevende seriene utenom Football Manager er Premier Manager, og nå er årets utgave ute på PlayStation 3. Her får du lede et lag fra en av Europas toppdivisjoner, og utviklerne skryter av et nytt grensesnitt for både SD og HD-skjermer, forbedret kunstig intelligens under kampene og mulighet til å ta del i kontraktsforhandlinger i sanntid. Spillet skilter selvsagt også med oppdatert data fra 2011/2012-sesongen. Premier Manager 2012 skal også komme til PC etter hvert.

Zombie Apocalypse: Never Die Alone (PS3 og Xbox 360).

Neste PS3-spill er Zombie Apocalypse: Never Die Alone. I dette spillet er det de vandøde som skaper trøbbel, men hva gjør vel det når du har et eksplosivt arsenal til rådighet? Sammen med tre andre overlevende må du forsøke å overleve de stadige angrepene fra zombifiserte horder. Som i arenaskytespillet Geometry Wars kan du sikte uavhengig av hvor du beveger deg, så her kan du skyte fienden samtidig som du rømmer fra dem. Spillet er en oppfølger til Zombie Apocalypse fra 2009, og skilter med et nytt klassesystem som skal gjøre samarbeid viktigere enn før. Spillet kom til Xbox 360 for kort tid siden.

Fighting Fantasy: The Warlock of Firetop Mountain (PS3 og PSP).
Les også
Alan Wake vender tilbake til mørket

PS3-eiere utstyrt med Move-kontrollerne kan også laste ned Move Mind Benders, en spillsamling med nyutgivelser av hjernetrimspillene Tumble, echochrome II og Lemmings.

Minis-tjenesten for PSP og PS3 har fått Fighting Fantasy: The Warlock of Firetop Mountain denne uken. Dette er en PlayStation-versjon av «velg ditt eget eventyr»-boken ved samme navn, og lar deg legge ut på et magisk eventyr i en fantasiverden. Ukens andre utgivelse på tjenesten er Orbit, hvor du må reise rundt i solsystemet for å finne verdifulle mineraler.

Dezaemon Plus (PS3 og PSP).

Sist ut er to relanserte PSX-spill. Blood Omen: Legacy of Kain er et av spillene som gjorde kanadiske Silicon Knights til en verdenskjent utvikler, og er et brutalt actionspill sett ovenfra hvor du leder vampyren Kain på hevntokt. Det andre spillet er Dezaemon Plus, et vertikalt skrollende romskytespill som opprinnelig kun ble lansert i Japan. Resten av ukens PSN-oppdatering finner du på Sonys PlayStation-blogg.

Wizorb (PC).

PC

Wizorb er en spennende kombinasjon av Breakout/Arkanoid-aktig blokkeknusing og eventyrspill i japansk stil. Du spiller trollmannen Cyrus, som må redde en fargerik fantasiverden fra onde monstre. Spillet skilter med over seksti nivåer fordelt på fem forskjellige verdener, og muligheten til å bruke magi for å hjelpe deg med blokkeknusingen. Ellers loves kamper mot store «bosser» og fargerik retrografikk.

Influence (PC).

Influence er et abstrakt sanntidsstrategispill der du styrer en farget flokk med id-er rundt i en stor verden, og må få flokken din til å vokse ved å overbevise eller overmanne andre id-er. Men pass deg, for hvis du møter en flokk som er større enn din egen kan det være den som går seirende ut av duellen. Spillet skilter blant annet med datagenerert musikk som påvirkes av det som skjer, og både enspiller og flerspillermodus.

The Lost Angelic Chronicles of Frane: Dragons' Odyssey (PC).

The Lost Angelic Chronicles of Frane: Dragons' Odyssey er et actionrollespill som stammer fra Japan. Spillet sammenlignes med Ys-serien, og sender deg på et eventyr i en stor og fargerik fantasiverden full av monstre som må overvinnes. Samtidig loves vi et kraftig historiefokus og muligheten til å påvirke handlingen gjennom valg du gjør i samtaler.

Didgery (PC).

Vi tar også med noen småutgivelser. Steroids er et arenaskytespill der du spiller en vitenskapsmann som må stoppe en gjeng gale muskelbunter fra å rømme fra laboratoriet ditt. Platagolf er en slags blanding av golf og 2D-plattformspill, mens Didgery er et hjernetrimspill med kort som visstnok fikk en svært god mottakelse da det kom for Xbox Live Indie Games-tjenesten. Det koster forøvrig akkurat så mye som du ønsker å betale for det.

Til slutt må vi nevne den nye Indie Royale-samlingen. The Difficult Second Bundle inkluderer action/hjernetrimspillet NightSky, strategispillet Fate of the World, eventyrspillene Ben There, Dan That og Time, Gentlemen, Please! og det hektiske arenaskytespillet Scoregasm.

Stealth Bastard (PC).

Gratisutgivelser

Det har kanskje ikke kommet så mange betalutgivelser denne uken, men vi har definitivt fått en god dose gratis snadder. Først ut er Stealth Bastard, som av utviklerne beskrives som en blanding av Super Meat Boy og Metal Gear Solid. Her får du 28 nivåer med todimensjonal og overraskende blodig sniking, og som om ikke det var nok inkluderer spillet et redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne nivåer og dele dem med andre.

RaceRoom: The Game 2 (PC).

Liker du bilspill kan du prøve RaceRoom: The Game 2, fra svenske SimBin. Denne simulatoren gir en solid smakebit av hva de har å by på i RaceRoom-portalen. Bilene som inkluderes er Matech GT1, BMW 320si E90, Radical SR3 205BHP, Formula RaceRoom og Chevrolet Camaro. De kan kjøres på Mazda Raceway Laguna Seca, Autodromo Enzo e Dino Ferrari Imola, Nürburgring GP, Hockenheim GP, Hockenheim national og Hockenheim short.

Nitronic Rush (PC).

Mer bilmoro, om enn av en helt annen karakter, finner du i Nitronic Rush. Dette spillet er utviklet av en gruppe DigiPen-studenter, og er et fargerikt og eksperimentelt racingspill hvor du må komme deg helskinnet gjennom baner som minner om TrackMania satt til fargerike, Tron-aktige miljøer.

The Wager (PC).

Har du mer sansen for strategi, bør du ta en titt på den nyeste versjonen av The Wager. Dette er et strategi/eventyrspill som i alle fall på overflaten kan minne litt om Sid Meier-klassikeren Colonization. Målet er å tjene så mye penger som mulig ved å utforske og utnytte et nytt kontinent. Spillet er forskjellig hver gang du spiller, og et individuelt spill skal ta kort tid å gjennomføre.

Litt web-moro må også med, i form av PoleRiders, et nytt, fysikkbasert spill fra skaperen av hysteriske QWOP og GIRP. Kan du overvinne motstanderen din med en lang stang?

Det var alt vi hadde denne uken, men i forrige uke fikk vi tonnevis av utgivelser som du kan ta en titt på hvis du synes det ble litt lite denne gangen.

Siste fra forsiden