Feature

Ukens nettutgivelser

Hvilke nettdistribuerte spill har vi fått denne uken, tro?

På konsoll virker det fortsatt som storutgivelsene i forrige uke har skremt utgiverne til å vente med de store nettutgivelsene, men på PC er det som vanlig mye liv.

Jam City Rollergirls (Wii).

Nintendo

I januar kom Jam City Rollergirls til amerikanske WiiWare, og nå har det dukket opp her i Europa. Dette er et fargerikt og arkadepreget sportsspill der du får spille «roller derby», en merkelig sport hvor to lag møtes på sirkulære baner. Målet er å passere motstanderens spillere mens du hindrer dem i å passere dine spillere. Spillet følger de amerikanske lagene Texecutioners, Dairyland Dolls, Brewcity Bruisers, Rat City Rollergirls, og Gotham Girls Roller Derby – og ja, alle er ekte. Du får skape din egen derbyspiller og kjempe mot de beste amatørene i USA, eller en venn i sofaflerspiller.

3D Classics Kirby's Adventure (3DS).

3DS har fått nok en oppusset klassiker denne uken, nemlig 3D Classics Kirby's Adventure. Dette var spillet som introduserte Kirbys unike evne til å forvandle form, og lar deg forvandle deg til alt fra flammekuler til gigantiske slegger for å komme deg forbi de mange utfordringene.

Nintendos siste utgivelse er for DSiWare, og heter Bugs'n'Balls. Her møtes to insekter til en slags kanonballvariant hvor du må slenge baller mot motstanderen og unngå å bli truffet av motstanderens baller.

Xotic (PC og Xbox 360).

Xbox 360

Ukens eneste spill for Xbox Live Arcade heter Xotic, og kom opprinnelig ut på PC for noen måneder siden. Dette er et førstepersons skytespill i arkadestil, hvor du må bekjempe fargerike monstre samtidig som du skyter glødende baller og skaper kjedereaksjoner. Målet er å fullføre nivåene så raskt som mulig, samtidig som du rasker med deg så mange poeng som mulig. Spillet foregår i svært eksotiske miljøer, og utviklerne hevder det tilbyr en spillopplevelse ulik alt annet du har prøvd.

Xotic (PC og PS3).

PS3 og PSP

Etter å ha hatt suksess på PC og mobil er nusselige Toki Tori nå tilgjengelig på PlayStation 3. Dette er en blanding av plattformspill og hjernetrim, hvor du spiller en kylling som ved hjelp av ulike verktøy (for eksempel «telewarp», «freeze-o-matic» og «instantrock») må plukke med seg alle eggene på hvert nivå. Spillet har 80 nivåer fordelt på fire verdener, og kan spilles i flere vanskelighetsgrader.

Where's My Heart? (PSP og PS3).
Les også
PC er hovedplattformen for Dark Souls II

Sony har også lagt ut to «minis»-spill for PSP og PS3 denne uken. Rumble Trucks er et sideskrollende racingspill der balanse og riktig hastighet er viktig for å komme seg gjennom miljøene, mens Where is my Heart? er et todimensjonalt plattform/hjernetrimspill med en vri. Her er nemlig miljøene delt opp i «tegneserieruter» og spredd utover skjermen. Disse er ikke nødvendigvis lagt i en fornuftig rekkefølge, så når du går ut av bildet i en rute kan du ende opp et helt annet sted på skjermen.

Sideway: New York (PC og PS3).

PC

Denne uken begynner vi PC-runden med to tidligere PSN-eksklusive spill. Først ut er Sideway: New York, et plattformspill som blander 2D og 3D på en finurlig måte. Handlingen foregår i tredimensjonale miljøer, men du spiller en flat grafittifigur som kan bevege deg rundt på vegger og tak som om de var typiske, todimensjonale plattformbrett. Utviklerne skryter av lekker og utradisjonell grafikk, et originalt lydspor laget av hiphop-artisten Mr. Lif og mulighet for at to spillere kan samarbeide seg gjennom enspillerkampanjen.

Rochard (PC og PS3).

Den andre PSN-avhopperen heter Rochard, og er et sideskrollende action/hjernetrimspill. Spillet følger John Rochard, som driver gruvedrift i verdensrommet. Han og teamet hans kommer over en eldgammel struktur skjult dypt inne i en asteroide, og plutselig forsvinner teamet hans sporløst, samtidig som rompirater angriper asteroiden. For å løse de mange problemene spillet byr på må du blant annet manipulere tyngdekraften.

Jurassic Park: The Game (PC).

Telltale lagde mye lyd da de sikret seg rettighetene til å lage spill basert på Jurassic Park, men nå som spillet har blitt lansert virker de av en eller annen grunn noe mer lavmælte. Jurassic Park: The Game omhandler jakten på dinosaurfostrene som ble stjålet av Dennis «Newman» Nedry i den første Jurassic Park-filmen, og følger flere hovedpersoner i deres kamp for å komme seg levende av den dinobefengte øya. Spillet henter elementer fra eventyrspill, og blander disse med interaktive filmsekvenser som minner om dem vi fikk i Heavy Rain på PS3.

Waves (PC).

Det lekre arenaskytespillet Waves er ukens utgivelse for highscore-jegerne. Her er målet å renske unna alt av fiender så raskt som mulig, og om du sliter med romhordene kan du få tiden til å gå langsommere slik at de blir lettere å drepe. Spillet skal være svært lett å sette seg inn i, men krever mye innsats om du vil oppnå perfekte resultater. Om du er interessert er det verd å påpeke at Waves er billigst om du kjøper det direkte fra utvikleren, og du får Steam-kode uansett hvor du kjøper det.

Real Warfare 2: Northern Crusade (PC).

Så har vi et par strategispill. Real Warfare 2: Northern Crusades (GamersGate, Steam, YuPlay og BeamDog) kommer etter hvert i butikk i deler av verden, men som vanlig med russiske PC-spill er det uvisst om disse delene inkluderer Norge. Dette er uansett et sanntidsstrategispill med rollespillelementer og høy realismefaktor, hvor handlingen foregår i Europa på tolvhundretallet. Du får lede den teutonske tempelridderordenen i deres kamp for å erobre det hedenske Preussen. Du kan gå rundt i Europa og få oppdrag som i et rollespill, mens selve slagene fungerer litt som i Total War-serien, med massive slagmarker og mengder av soldater i aksjon.

Unity of Command (PC).

Unity of Command er et turbasert strategispill satt til kampene på østfronten under den andre verdenskrigen. Handlingen foregår på et spillbrett oppdelt i heksagoner, men i motsetning til mange andre spill av denne typen forsøker det ikke å overlesse spilleren med detaljer. I stedet skrytes det av et raskt spilltempo, god flyt og et tilgjengelig regelsett inspirert av stilen til de gamle Panzer General-spillene. Samtidig loves vi historisk nøyaktighet og realisme, med en avansert værmodell og et omfattende forsyningssystem som gjør det viktig å holde flankene beskyttet.

Relics: Dark Hours (PC).

Savner du nittitallets FMV-baserte eventyrspill med ekte video og ekte skuespillere? Relics: Dark Hours henter inspirasjon fra disse, og er et mørkt eventyr der du må prøve å bryte forbannelsen som hviler over familien din ved å finne noen eldgamle gjenstander som faren din solgte til en lokal skole. Men gjenstandenes forbannelse har allerede begynt å skape trøbbel på skolen, og livet ditt er i fare. Spillet er utviklet av folkene bak Delaware St. John-serien.

Girl with a Heart of (PC).

Flere eventyr får vi i Girl with a Heart of. Og ja, tittelen slutter der. Dette skal være et eksperimentelt, historiefokusert spill der du må forsøke å redde byen du bor i fra total ødeleggelse.

Claustrophilia (PC).

Som vanlig har PC-plattformen også fått mange småutgivelser. Sonar er et minimalistisk spill der du må utforske underjordiske omgivelser i komplett mørke, kun ved hjelp av sonaren din. All out Race 2: Pi er et tredimensjonalt racing/plattform/actionspill der du må navigere deg gjennom rørformede omgivelser fulle av hindringer. Neon Prime er et todimensjonalt romskytespill av den gamle skolen. Claustrophilia er et spenstig plattformspill hvor du befinner deg i et rom hvor veggene har tenkt å knuse deg, og du konstant må bevege deg for å unngå å bli flat. Du kan også ta en titt på Metacell, et actionbasert hjernetrimspill hvor du må lage kombinasjoner av fargede gener.

Populous II (PC).

Good Old Games røpet nylig at de har planer om å distribuere moderne spill i 2012, men enn så lenge er de heldigvis fokusert på gode, gamle klassikere. Denne uken har vi fått de to første rollespillene i den herlige Lands of Lore-serien, samt det kritikerroste gudespillet Populous II. En skikkelig snadderuke på GOG, altså.

I dag er forresten den offisielle utgivelsesdatoen til Minecraft, men ettersom spillet ikke er ute enda (og Mojang har en tendens til å utsette ting i siste øyeblikk) får vi vente med det til neste ukes sak.

Zetanoid (PC).

Gratisutgivelser

Denne uken har vi ikke så mye å melde om på gratisfronten, men du kan jo ta en titt på Zetanoid, et spill i Breakout/Arkanoid-sjangeren. Som vanlig er målet å knuse brikker ved hjelp av en ball og en plate i bunnen av skjermen, men disse brikkene styres av realistisk fysikk.

Xenowar (PC).

Xenowar virker også interessant. Dette er et taktisk strategispill inspirert av UFO: Enemy Unknown (også kjent som X-COM), og målet er å forsvare kloden mot invasjon fra det ytre rom. Spillet bruker veldig enkel grafikk, og forsøker å være trofast mot den klassiske inspirasjonskilden. Det er også tilgjengelig på Android.

Lyst til å finne ut hvordan hjernen din virker? Kanskje Wondermind kan hjelpe. Dette er en samling fire minispill laget på oppdrag for den britiske institusjonen Tate, som på underholdende vis skal gi et lite innblikk i den avanserte datamaskinen i hodet ditt.

Det var det vi hadde denne uken. Jeg drar tilbake til Skyrim, men du kan jo sjekke forrige ukes nettutgivelser om du har lyst på flere spill.

Siste fra forsiden