Feature

Ukens nettutgivelser

Insektene angriper på PC, mens Joe Danger inntar Xbox 360.

2011 har vært litt av et år for uavhengige spill, og selv om ting er i ferd med å roe seg litt nå er det ikke over enda. Vi har nemlig nok en innholdsrik uke bak oss, med mange spill til de fleste formater.

Paint Splash (Wii).

Nintendo

Det blir litt feil å kalle ukens Wii-utgivelse for et spill. Paint Splash forvandler nemlig TV-skjermen til et lerret, og lar deg male og tegne Wii-kontrollerne. Du kan bruke en rekke forskjellige pensler og andre verktøy, for å skape dine digitale mesterverk. Bildene kan så overføres til SD-kort, slik at du for eksempel kan skrive dem ut via familiens PC. Nintendo 3DS har også fått et verktøy denne uken, nemlig Eurosport. Her får du nye sportsklipp hver uke, i 3D selvsagt.

DSiWare har fått tre utgivelser denne uken. Først ut er Cake Ninja, hvor du spiller en sur ninja. Kona har nemlig blitt smellfeit etter å ha spist for mye kake, og det skal han hevne ved å hugge i stykker alle kakene han kommer over. Det gjøres i ekte Fruit Ninja-stil, ved å kutte kaker med pekepennen på skjermen. Elite Forces: Unit 77 er et taktisk actionspill hvor du styrer fire spesialsoldater på farlig oppdrag. Du må blant annet redde gisler, og underveis får du tilgang på ulike kjøretøyer. Go Series: Escape Trick: Ninja Castle er et eventyrspill i «røm fra et låst rom»-stil, der du må bruke de små grå for å unnslippe et slott.

Joe Danger: Special Edition (Xbox 360).

Xbox 360

Etter null spill i forrige uke får vi to Xbox Live Arcade-utgivelser denne uken. Joe Danger: Special Edition er nok ukens høydepunkt på kanalen. Dette er nemlig en utvidet versjon av Joe Danger, en blanding av Excitebike og Trials-spillene. Hovedpersonen, som spillet er oppkalt etter, er naturligvis en stuntmann med motorsykkel. Han får sine kick ved å kjøre gjennom sideskrollende baner fulle av hindere, hvor han blant annet samler store, svevende mynter. Poenget er å få med seg så mange mynter som mulig, samtidig som du haster deg raskest mulig gjennom banen. 360-versjonen skilter blant annet med over 50 nye nivåer.

Sonic CD (Xbox 360 og PS3).

Sonic CD er ukens andre Xbox Live Arcade-spill, og dette er en trofast nyutgave av Mega CD-spillet ved samme navn. Det blå pinnsvinet har ikke vært like heldig med alle spillene sine, men Sonic CD regnes som et av hans aller beste spill. Dette er et todimensjonalt plattformspill med fargerike miljøer og svært høy fart. Grusom musikk inkluderes også.

Corpse Party (PSP).

PlayStation Network

Sonic CD har også blitt lansert for PlayStation 3.

PSP-eiere har fått en blodig liten godbit denne uken, i form av Corpse Party. Dette er et grøssereventyr av den virkelig ekle sorten, som følger en gruppe studenter i ferd med å oppleve sitt livs mareritt. De befinner seg på en skole hvor det visstnok skal spøke, og bestemmer seg for å utføre et vennskapsritual. Men ting går galt, og en etter en blir de drept på bestialsk vis.

Les også
Final Fantasy V til iOS
Persona 2: Innocent Sin (PSP).

PSP-spillet Persona 2: Innocent Sin er ute i butikk i andre deler av verden men ikke her til lands. Spillet er basert på PSX-spillet ved samme navn, som kom i 1999, og er et japansk rollespill fra Atlus. Spillet er en oppfølger til Shin Megami Tensei: Persona. Mer japansk moro får PSP-eiere i form av The Legend Of Heroes: Trails In The Sky, et actionrollespill som opprinnelig kom til PC i 2004.

Ambassador Kane (PS3 og PSP).

Denne uken har vi også fått et «minis»-spill, for PSP og PS3. Det er Ambassador Kane, et plattform/hjernetrimspill der målet er å holde ambassadøren Kane sikker der han labber gjennom svært usikre miljøer. Til slutt tar vi med tre PSX-spill som også kan spilles både på PSP og PS3. Mickey’s Wild Adventure (også kjent som Mickey Mania) er et fargerikt plattformspill med Mikke Mus i hovedrollen. Rally Cross er et racingspill med rallybiler. Fear Effect er et actionspill som brukte videofiler i stedet for sanntids-3D, for å skape miljøer som var mer detaljerte enn datidens maskinvare klarte å lage.

Sjekk PlayStation-bloggen for resten av ukens PSN-dose.

Earth Defense Force: Insect Armageddon (PS3, Xbox 360 og PC).

PC

Vi starter vår PC-runde med Earth Defense Force: Insect Armageddon. I dette spillet må du kjempe mot invaderende kjempeinsekter fra det ytre rom, som går til angrep på den fiktive byen New Detroit. Ved hjelp av over 300 våpen må du skyte gigantiske maur og andre kryp, helst før de får rasert hele New Detroit. Denne er nemlig fullstendig ødeleggbar, og hele kvartaler kan jevnes med jorden. PC-versjonen lanseres sammen med alt det nedlastbare innholdet som ble lansert for konsollutgavene, som dukket opp i sommer.

FlatOut 3: Chaos & Destruction (Wii og PC).

Det er ikke gull alt som glimrer, og hvis du kjøper racingspillet FlatOut 3: Chaos & Destruction i håp om at det har de samme kvalitetene som forgjengerne, blir du etter alt å dømme skuffet. Spillet er nemlig ikke laget av FlatOut-skaperne Bugbear, men Team 6 – en utvikler med mange «interessante» spill på rullebladet. Uansett, spillet byr på 62 baner satt til ti forskjellige miljøer, og 47 forskjellige biler.

Dead Block (Xbox 360 og PC).

Vi fortsetter på omtrent samme nivå. Da Dead Block kom til Xbox 360 tidligere i år fikk det karakteren 2 i vår anmeldelse. Er du modig nok til å finne ut om PC-versjonen er bedre? Dead Block er et tredjepersons actionspill hvor du må holde liv i en liten gruppe overlevende i en zombieinfisert verden. De må skjule seg i ulike bygninger, hvor de må bygge barrikader og legge ut feller for de vandøde. Som en siste utvei kan de også kjempe mot dem ved hjelp av våpnene sine.

The Wreckless (PC).

Vi tar egentlig ikke med ekspansjonspakker i denne artikkelserien, så jeg får ikke nevnt den store Albion Prelude-utvidelsen til X3: Terran Conflict. Men om du liker romskipspill kan du jo i stedet ta en titt på The Wreckless. Dette er en romskipsimulator med en historiedrevet enspillerkampanje, med varierte oppdrag og muligheten til å fly flere forskjellige typer skip. Spillet er ute både for Windows og Mac.

Swift Stitch (PC).

Swift Stitch beskrives som et spill som handler om å «fly raskt, velge riktig vei og unngå å krasje i greier». Her får du navigere et lite vektorromskip gjennom 42 todimensjonale nivåer fulle av hindringer. Spillet skilter blant annet med tre forskjellige moduser og syv hastighetsinnstillinger. Dessuten er det DRM-fritt.

Hyperspace Invaders Zero (PC).

Vi avslutter med et par spill som kom ut for litt siden, men som vi ikke har fått med oss før nå. Dragon Fantasy er et rollespill i stil med de gamle Dragon Quest-spillene, med retrografikk og mye humor. Hyperspace Invaders Zero er et skytespill som henter inn elementer fra en rekke forskjellige klassikere, som Space Invaders og Paratroopers og mikser dem sammen i en eksplosiv blanding.

Marble Arena 2 (PC, Mac og Linux).

Gratisutgivelser

Det er rart hvor mange gode spill jeg har spilt hvor fokus har vært på rulling av baller og kuler. Om Marble Arena 2 føyer seg inn i klassikerrekken gjenstår å se, men her får du i alle fall rulle klinkekuler gjennom 50 nivåer fulle av utfordringer. Som seg hør og bør skilter spillet med realistisk fysikk, og det skrytes også av omfattende flerspillermuligheter og fargerik grafikk. Spillet er ute på Windows, Mac og Linux.

Zylatov Sisters (web).

Plattformspillet Zylatov Sisters er inspirert av titler som Bubble Bobble og Super Crate Box, og skal levere utfordrende plattformaction for en eller to spillere. Vanskelighetsgraden skal være litt som i flipperspill, det vil si at i stedet for å begynne lett og bli vanskeligere etter hvert utfordres du hele tiden og hver minste feil kan resultere i døden.

Etter at Minecraft dukket opp har vi fått en rekke spill hvor det å skape ting har vært en viktig del av konseptet. Epic Inventor er et slikt spill. Her blandes sideskrollende plattformhopping med kreativ bruk av ressursene dine. Spillet er uferdig og stadig under utvikling, og dagens versjon er gratis.

Det var alt vi fant denne uken, men forrige ukes artikkel byr på mer nettdistribuert moro.

Siste fra forsiden