Feature

Ukens nettutgivelser

Forsvar kloden mot romfiender og bekjemp demoner på Mars.

2012 er bare tre uker gammelt, men vintertørken er allerede over og denne uken har vi fått en rekke spennende spill å kose oss med i kuldegradene.

Prince of Persia (Wii og 3DS).

Nintendo

Etter å ha ignorert Virtual Console på Wii i lang tid har Nintendo endelig lansert et nytt spill der, nemlig SNES-versjonen av det klassiske plattformapillet Prince of Persia. Samtidig har litt mindre imponerende Game Boy Color-versjonen dukket opp på Virtual Console-tjenesten til 3DS. I dette plattformspillet må du navigere deg gjennom et Tusen og én natt-inspirert palass for å redde prinsessen fra kongens onde rådgiver.

På DSiWare har vi fått to utgivelser, som samlet utgjør 41 spill. Den ene er nemlig 40 in 1 Explosive Megamix, en samling med 40 enkle minispill i ulike sjangre. Pakken inneholder hjernetrim, arkadespill og mye mer. DSiWare-utgivelse nummer to er Come On Heroes, hvor du må forsvare herskapsvillaen din mot angripende soldater, ved hjelp av pil og bue.

Scarygirl (Xbox 360).

Xbox 360

Scarygirl er et fargerikt plattformspill satt til en bisarr verden basert på tegneserien ved samme navn. Spillet følger Scarygirl, en forlatt jente med sjørøvertøy og en tentakkelarm, som må reise ut på eventyr for å finne ut hva som har skjedd med Kunnskapens tre. Dette eventyret inkluderer massevis av plattformhopping og fiendeslakting, og den litt skumle jenta får blant annet muligheten til å hoppe over i en skyggeversjon av verden hvor angrepene hennes er ekstra sterke.

Haunt (Xbox 360).

Vi fortsetter med mer skumle greier, i Kinect-spillet Haunt. Dette spillet foregår i et hjemsøkt herskapshus, og du er den første (levende) besøkende på generasjoner. Nå må du utforske den store, tredimensjonale bygningen for å finne den mørke hemmeligheten bak husets mysterium. Men spøkelsene liker tydeligvis ikke at du er der, så her må du være på vakt. Spillet skal være både skummelt og morsomt.

Doom (Xbox 360 og PC).

Sist ut har vi et gjensyn med Doom, som har vært på Xbox Live Arcade tidligere men som forsvant i 2009. Dette er en trofast utgave av PC-klassikeren, som må sies å være et av tidenes mest innflytelsesrike spill. I dette førstepersons skytespillet settes du i støvlene til en marinesoldat på Mars, som må bekjempe demoniske horder fra en helvetesdimensjon.

Stick Man Rescue (PS3 og PSP).

PlayStation

Les også
Gruvedrift i rommet

I forrige uke skrev vi om Choplifter HD, og morsomt nok har vi nå fått nok et spill inspirert av åttitallsklassikeren Choplifter. Det heter Stick Man Rescue, og er et «minis»-spill for PSP og PS3. Her må du fly gjennom todimensjonale krigssoner sett fra siden, og redde små strekmenn som må flys tilbake til basen. Tjenesten har også fått POW: Prisoners of War, et gammelt 2D-skytespill fra SNK.

Ukens nostalgiske høydepunkt på PlayStation Network hadde utvilsomt vært rollespillet Arc the Lad, om ikke Norge hadde vært det eneste europeiske landet spillet ikke er tilgjengelig i. Vi får ta til takke med plattformspillet Pandemonium 2.

Hele ukens PSN-dose finner du på PlayStation-bloggen.

Unstoppable Gorg (PC, Mac og iOS).

PC

Det har vært en god uke på PC, og vi starter like godt med Unstoppable Gorg, et tårnforsvarsspill fra skaperne av 3D Mark. Her må du forsvare jordkloden og andre bebodde planeter fra den typen romslamper filmmakerne fra femtitallet fant opp. Disse angriper i fastsatte baner fra det ytre rom, og ved hjelp av satelitter som kan roteres i bane rundt jorden må du forhindre dem fra å komme frem til planeten. Når Futuremark lager spill er lekker grafikk alltid garantert, og i tillegg skilter spillet med massevis av humor. Spillet er ute for PC, Mac og iOS, og kommer også til Xburk 360.

Dustforce (PC).

Dustforce kan ikke skilte med like fancy grafikk, men til gjengjeld har dette todimensjonale plattformspillet fått massevis av skryt for sitt beinharde og vanedannende gameplay. Her spiller du en gatefeier, som må hoppe og sprette rundt i stadig mer livsfarlige miljøer for å renske dem for skitt og møkk. Spillet har over femti brett i enspillermodus, og det er også mulig å spille i flerspiller.

Storm in a Teacup (PC og Mac).

Vi har også fått et annet plattformspill denne uken, som ser ut til å være litt mindre krevende. Det heter Storm in a Teacup, og kommer opprinnelig fra mobilplattformene. Spillet skilter med lekker 2D-grafikk, femti varierte nivåer, fysikkbaserte nøtter og «Steam-achievements». Spillet er både for PC og Mac, og i likhet med Unstoppable Gorg bruker det Steamplay (så du kjøper det én gang, og får tilgang på begge versjonene).

Sonic the Hedgehog 4: Ep. 1 (PC, PS3, Wii og Xbox 360).

Som om ikke dette er nok plattformmoro for én uke, har PC-eiere også fått Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 (også på Impulse og GamersGate). Segas gamle maskot har vært gjennom både opp- og nedturer i årenes løp, og Sonic 4 er et forsøk på å gå tilbake til det enkle, todimensjonale spillkonseptet som gjorde Sonic populært i utgangspunktet, og selv om spillet teknisk sett kjører i 3D minner både presentasjon og spillmekanikk om de gamle Sonic-spillene. Her er det rask plattformaction i store og fargerike miljøer som gjelder.

DeadEnd Cerebral Vortex (PC).

Så til noe helt annet, nemlig DeadEnd Cerebral Vortex. Dette er et førstepersons utforskningsspill som plasserer deg i en rekke surrealistiske labyrinter fulle av utfordringer som må løses. Spillet eksperimenterer blant annet med symbolisme som erstatning for tradisjonell historiefortelling, og det skilter med et strømlinjeformet grensesnitt og varierte miljøer.

No Time To Explain (PC).

Så tilbake til plattformsjangeren. Begge episodene av No Time To Explain har blitt samlet i en pakke, som har dukket opp på GamersGate. Utviklerne har også sendt den til godkjennelse hos Steam, så vi får se om spillet dukker opp der også etter en stund. Her kan du se frem til mye action, mange store fiender som må overvinnes og en rekke absurde situasjoner.

Vincere Totus Astrum (PC og iOS).

Steamscope er et tredimensjonalt spill der du suser gjennom tunneller og må unngå å kollidere med hindringer eller bli drept av fiender. Spillet er ute på Windows (merkelig nok kun fra Impulse), Mac og iOS. Apropos Impulse, butikken har også fått en PC-utgave av iOS-strategispillet Vincere Totus Astrum, hvor målet er å ta over makten i verdensrommet (derav navnet). Spillet byr på fargerik grafikk og et tilgjengelig brukergrensesnitt.

Defender's Quest (PC, Mac og Linux).

Vi har allerede hatt ett tårnforsvarspill i denne artikkelen, men her er ett til. Defender's Quest blander det tradisjonelle tårnforsvarkonseptet med omfattende rollespillelementer, og kommer med to forskjellige kampanjemoduser. Den ene er over på tre til fem timer, mens den andre er for de som liker å investere mye mer tid i spillene sine. Spillet er DRM-fritt og ute for Windows, Mac og Linux. Oppdatering: Vi fikk nylig en e-post fra skaperen av spillet, som fortalte at hvis du bruker koden GAMERNO i løpet av januar måned får du det noen kroner billigere.

Verlies (PC).

Noen mindre utgivelser får vi også tid til. Verlies er et førstepersons grottekravlingsspill i samme stil som Dungeon Hack, med tilfeldig genererte labyrinter å utforske og massevis av monstre å drepe. Ballbuster Collection er en samling Breakout-aktige spill med fargerike, tredimensjonale miljøer. World Gone Sour er et actioneventyr der en gjeng sure godteribamser må kjempe seg gjennom verden sett fra deres perspektiv. Spillet støtter samarbeidsspilling.

Sonic CD (PC, PS3 og Xbox 360).

Til slutt er det tid for nostalgi. Det klassiske plattformspillet Sonic CD har blitt relansert på Steam og Impulse. Dette er en trofast nyutgave av Mega CD-spillet ved samme navn. Sonic CD er et todimensjonalt plattformspill med fargerike miljøer og svært høy fart, og nyutgaven kom også til konsoll for en stund siden.

Syndicate (PC).

Good Old Games har relansert et par PC-spill fra nittitallet. Først ut er World Rally Fever: Born on the Road, en fargesprakende arkaderacer utviklet av Team 17. Ukens andre GOG-utgivelse er mer kjent. Det er nemlig Syndicate, som er et taktisk strategi/actionspill hvor du må hjelpe et multinasjonalt selskap å ta knekken på konkurrentene ved hjelp av svært brutale midler. Handlingen foregår i en ikke veldig fristende cyberpunkfremtid.

Retro Blazer (PC, Mac og Linux).

Gratisutgivelser

Retro Blazer er et førstepersons skytespill som forsøker å gjenopplive spillstilen fra Doom og Quake. Spillet foregår i fargerike, labyrintaktige miljøer der du må skyte ned massevis av ondinger. Det bruker Darkplaces-motoren, som er basert på den gamle Quake-motoren fra id Software, og kan spilles på Windows, Mac og Linux.

^_^ (PC).

Fra gammeldags skyting går vi til et gammeldags eventyrspill. I ^_^, et kort men artig eventyrspill der du får rollen som Julian. Han har blitt forvandlet til en varhare, og nå må han forsøke å få omgjort forbannelsen slik at han slipper å leke Max resten av livet.

Du kan også ta en titt på NeverPutt, et minigolfspill for to spillere på samme maskin.

Det var alt jeg fant denne uken, men i forrige ukes artikkel kan du finne mer nettdistribuert godis.

Siste fra forsiden