Feature

Ukens nettutgivelser

Når Batman er borte tar Gotham City helt av.

Denne uken har vi fått flere spennende utgivelser til både konsollplattformene og PC. Som vanlig begynner vi med Nintendo.

BurgerTime: World Tour (Wii og Xbox 360).

Nintendo

Husker du arkadespillet BurgerTime? Wii-spillet BurgerTime: World Tour overfører originalens gameplay til 3D. Som før er målet å lage store hamburgere ved å løpe over de individuelle burgerdelene slik at de faller ned oppå hverandre. Samtidig måtte du unngå sinte ketchupflasker og andre skumle ting fra kjøkkenet. Originalens todimensjonale miljøer har fått en overhaling. De har nemlig blitt klistrert på en roterende 3D-sylinder. Ellers loves vi flerspiller for opp til fire spillere over nettet eller lokalt (via delt skjerm), massevis av nye fiender og 40 nivåer. Spillet finnes også til Xbox 360.

King of Fighters '97 (Virtual Console).

Wii har for en gangs skyld også fått et Virtual Console-spill denne uken. Det er slåssespillet King of Fighters '97, et todimensjonalt slåssespill i Street Fighter-stil som opprinnelig kom til NeoGeo. Spillene i denne serien har blitt relansert ørten ganger allerede, men det er det selvsagt også en grunn til. Så over til 3DS, som også har fått et Virtual Console-spill. Det er Arkanoid-klonen Kirby's Block Ball, som opprinnelig kom til GameBoy.

Ukens Nintendo-nytt avsluttes av to spill for DSiWare. Crazy Cheebo: Puzzle Party er et hjernetrimspill hvor du må «bygge om to objekter for å lage et horisontalt eller vertikalt sett av tre eller flere objekter i samme farge». Gaia's Moon er et sideskrollende actionspill der du må fly på kosteskaft over en planet hvor ting ikke er helt som de skal.

Gotham City Impostors (PC, PS3 og Xbox 360).

Xbox 360

Gotham City Impostors har kommet ut for Xbox 360, PS3 og PC denne uken. Som navnet tilsier foregår spillet i Batmans univers, men tro ikke at vi får noe like seriøst som Arkham City. Nei, her har en gjeng galninger kledd seg ut som Batman og Jokeren, og nå slåss de så fillene (og blodet) flyr. Spillet er et førstepersons skytespill hvor to lag med seks spillere hver møtes til dyst. Både Batman-gjengen og Jokeren-gjengen får tilgang på en rekke absurde hjelpemidler.

Shank 2 (PC, PS3 og Xbox 360).

De samme plattformene har fått Shank 2, som i likhet med originalen er et sideskrollende slåssespill med blodig tegneseriepresentasjon. Hardhausen Shank må nok en gang legge ut på blodige eventyr, hvor han ved hjelp av både skytevåpen, kniver, granater og motorsag må ta knekken på stadig smartere og mer varierte fiender. Nytt denne gangen er blant annet en samarbeidsmodus for to spillere, og dessuten loves vi rike miljøer med massevis av interaksjonsmuligheter.

The Simpsons Arcade Game (PS3 og Xbox 360).

Sist ut har vi The Simpsons Arcade Game, som kom forrige fredag for Xbox Live Arcade og denne uken for PlayStation Network. Dette er en trofast konvertering av det gamle arkadespillet fra Konami, som opprinnelig kom i 1991. Her får du bli med de gule heltene på en destruktiv ferd gjennom Springfield, for å redde Maggie fra Waylon Smithers. Den ellers så hyggelige karen hadde nemlig stjålet en verdifull diamantring på oppdrag fra Mr. Burns, og da Magie klarte å svelge denne fant han ut at han skulle kidnappe henne. Konami tok seg med andre ord noen friheter med seriens figurgalleri da de laget dette spillet.

Les også
Dota 2 med imponerende brukertall
Malicious (PS3).

PlayStation Network

I tillegg til Gotham City Impostors, Shank 2 og The Simpsons Arcade Game har PlayStation 3 fått Malicious (japansk nettsted). Dette er et svært lekkert tredjepersons actionspill som neppe kunne vært mer «japansk» om det prøvde aldri så mye. Spillet ble opprinnelig lansert i soloppgangens rike i fjor høst, og lar deg bekjempe gigantiske monstre og deres horder av undersåtter ved hjelp din magiske kappe. Den kan brukes både som nærkamp- og distansevåpen, kan blokkere innkommende angrep og lar deg også fly over spillets fargerike miljøer.

Arc the Lad (PS3 og PSP).

For noen uker siden kom PS1-rollespillet Arc the Lad ut i engelskspråklig versjon for PS3 og PSP. På det tidspunktet var Norge det eneste europeiske landet som ikke fikk spillet – uvisst av hvilken grunn. Nå er det i alle fall ute her til lands også. I dette spillet må den unge eventyreren Arc samle sammen en gruppe helter og redde verden fra en sikker undergang. Spillet skilter med en episk historie og taktisk, turbasert kamp.

To «minis»-spill har vi også fått. Vanguard II og TNK III er to eldgamle arkadespill fra SNK. I TNK III ser du handlingen fra fugleperspektiv, mens i Vanguard II ser du den fra siden. Resten av ukens PSN-oppdatering, som blant annet inkluderer noen samlepakker, kan du finne på PlayStation-bloggen.

Cannon Fodder 3 (PC).

PC

PC-eiere kan laste ned Shank 2 og Gotham City Impostors fra diverse distribusjonsportaler. Begge spillene er nevnt i Xbox 360-delen.

Ukens mest overraskende utgivelse er Cannon Fodder 3, som vi ikke trodde kom til å bli utgitt i vesten. Spillet følger i den kritikerroste originalenes fotspor, og er et taktisk actionspill der du styrer en liten gruppe soldater sett fra fugleperspektiv. Militære grupperinger i Europa, Asia og Afrika har funnet ut at en verdensomspennende diktatorstat er veien å gå. Disse må du stoppe, koste hva det koste vil. Hjelpemidlet ditt er en liten hær av unge menn og kvinner, som er klare til å reise dø for saken din.

Cell: Emergence (PC).

Cell: Emergence er et merkelig spill som foregår inne i kroppen til et sykt barn. Spillet simulerer sykdomsspredning ved hjelp av ulike regler i hvert brett, og du sendes inn for å identifisere hvordan sykdommen sprer seg og ta knekken på den. Verden lages ved hjelp av voxelgrafikk – litt som i Minecraft, altså. Men selve spillet er mer inspirert av klassiske arkadespill som Defender og Centipede, ifølge utviklerne.

Snuggle Truck (PC og iOS).

Snuggle Truck er lettere å skjønne. Dette spillet er basert på det politiske flash-spillet Smuggle Truck, hvor målet var å kjøre en pickup gjennom kuperte miljøer uten å miste de ulovlige innvandrerne på lasteplanet. For å få spillet godkjent på App Store ble meksikanerne forvandlet til søte tøybamsedyr, og hele spillet gjennomgikk en sukkersøt transformasjon. Nå er spillet ute på Steam (for PC og Mac), og skilter blant annet med innebygd redigeringsverktøy og 10 000 brukerskapte nivåer. Konseptet er litt som i Trials-spillene, bare at du må passe på å ikke miste passasjerene dine underveis.

Pitman (PC).

Det har blitt populært å lage spill med «roguelike»-elementer, og Pitman er nok et spill der du må utforske dataskapte grotter på jakt etter skatter og monstre. Dette spillet bruker tredimensjonal grafikk med brettspill-stil, og har allerede fått en god mottakelse. Mer «roguelike»-moro får du i Lost Labyrinth, som bruker mer tradisjonell 2D-grafikk. Utviklerne mener selv at spillet passer perfekt som underholdning i lunchpausen eller i pausene mellom større gjøremål.

Corrosion: Cold Winter Waiting (PC).

Vi har også fått et par eventyrspill denne uken. Dark Secret (også på IndieDB) er et førstepersonsspill der du må utforske ei isolert bygd et eller annet sted i Skandinavia. Du spiller Arthur, som nylig har mistet faren sin og arvet antikvitetsbutikken hans. Men butikken har mørke hemmeligheter. Corrosion: Cold Winter Waiting foregår også i ei bygd, denne gangen i USA. Du spiller bygdas sheriff, som prøver å bryte opp den monotone hverdagen ved å pusle sammen historien til en person som nylig ble drept i en bilulykke. Det blir imidlertid langt farligere enn han hadde forventet.

Thief 2: The Metal Age (PC).

Ukens nostalgiske gjensyn kommer fra Good Old Games. De har nemlig lansert snikespillet Thief 2: The Metal Age og det en gang så uhyggelige hjernetrim/eventyrspillet The 7th Guest. Thief 2 regnes som en av tidenes største kultklassikere, takket være den store friheten du fikk til å leke tyv. The 7th Guest var på sin side svært revolusjonerende da det kom, som et av PC-plattformens første CD-baserte spill.

Battlemass (PC).

Gratisutgivelser

Denne uken kan du sjekke noen gratisspill på Desura. Bullet Train er et førstepersons skytespill satt til ville vesten, hvor du må forsvare et tog med verdifull last mot banditter. Zombie Grinder er et actionspill sett ovenfra, litt i stil med Midway-klassikeren Smash TV. Her kan flere spillere samarbeide om å drepe zombier. Naev er et romskipspill som kan minne litt om Escape Velocity-spillene, hvor du må tjene penger på interplanetarisk handel. Battlemass er et turbasert strategispill for flere spillere.

Vi tar også med hackerspillet HackNet, hvor du spiller en hacker som prøver å etterforske dødsfallet til en annen hacker. Ting kan tyde på at han ikke døde av naturlige årsaker, og svarene på mysteriet finner du gjemt i godt bevoktede datasystemer.

Flere spill finner du i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden