Feature

Ukens nettutgivelser

Det er helg, og vi feirer med en oversikt over ukens nedlastbare spillutgivelser.

Denne uken vender de døde tilbake for å plage Telltales overlevende i The Walking Dead. Vi får også et gjensyn med en kultklassiker på PC, en ny vri på Rock Band-konseptet og massevis av plattform-moro.

Nintendo

Nintendo har kun tre utgivelser denne uken. Successfully Learning English Year 4 for DSiWare er vel selvforklarende, mens iSpot Japan på samme kanal kombinerer «finn forskjellene»-spilling med fakta om soloppgangens land. Virtual Console for 3DS har fått GameBoy-spillet Kirby's Star Stacker er en søt hjernetrimmer med fuglen Kirby.

Rock Band Blitz (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

Ukens eneste frittstående spill på Xbox Live Arcade er Rock Band Blitz, hvor konseptet fra Rock Band og Guitar Hero brukes til å skape en enspillerbasert, musikalsk spillopplevelse hvor du bruker en vanlig håndkontroller og ikke gitar-kontrollerne. Spillet minner nesten litt om Audiosurf, og lar deg styre et slags skip rundt på baner generert av musikken. Det lanseres med over 20 nye låter, og er kompatibelt med over 3500 sanger i Rock Band-biblioteket. Det er også lansert for PS3.

The Walking Dead (Xbox 360 og PC).

Vi må også ta med The Walking Dead: Episode 3, som på Xbox 360 er lansert som en nedlastbar tilleggspakke til The Walking Dead: Episode 1. Den tredje episoden har også dukket opp på PC. Denne gangen har forræderi i gruppen overlevende ført til store problemer, og det blir mange vanskelige situasjoner å ta stilling til. I tillegg må du forholde deg til konsekvensene av valgene du har gjort tidligere.

PlayStation Network

Sonys nettverk har fortsatt ikke fått Counter-Strike: GO, men Rock Band Blitz har i alle fall klart å komme seg til PS3 samtidig med Xbox 360-versjonen. Det er beskrevet over.

Lights, Camera, Party! (PS3).

PS3-eiere med tilgang på Move-kontrollere kan også sjekke Lights, Camera, Party!, en feststemt samling minispill med fargerik og humørfylt presentasjon. Her er det selvsagt om å gjøre å samle familie og venner foran TV-en, og konkurrere i en serie mer eller mindre kaotiske småspill. Spillet skilter med 150 forskjellige typer utfordringer, tre ulike festmoduser og til og med en historiedel.

Tony Hawk Pro Skater HD (PS3 og Xbox 360).

I tillegg kan PS3-eiere laste ned Tony Hawk Pro Skater HD, som kom ut til Xbox 360 i sommer. Dette er en renovert nyutgave av de klassiske skatespillene i Tony Hawk's Pro Skater-serien. Grafikken har fått seg et HD-løft, men spillmekanikken er den samme som før – og med tanke på hvor mange som elsker de gamle Tony Hawk-spillene er nok dette en god idé. Spillet skilter med en stor samling gamle og nye brett, og vi får også flerespiller og massevis av musikk.

Les også
Podkast: Spillfigurer som fortjener mer oppmerksomhet

Du kan sjekke PlayStation-bloggen for alt av utgivelser på PSN denne uken, inkludert Anomaly: Warzone Earth som av en eller annen grunn ikke er tilgjengelig i Norge.

PC

PC har som nevnt også fått The Walking Dead: Episode 3. Beskrivelsen finner du i Xbox 360-delen.

Starvoid (PC).

Starvoid er et sanntidsstrategispill laget for flerspiller. Her får du ta kontroll over en gruppe futuristiske leiesoldater som må kjempe for kontroll over brennstoff på ulike fjerne planeter. Opp til tolv spillere kan kjempe mot hverandre samtidig, og man kan hoppe ut og inn av kamper som man vil. Et viktig element i spillet skal være å skreddersy hæren din, og underveis låser du også opp nye hjelpemidler.

Mutant Mudds (PC og 3DS).

Steam ville ikke ha det kritikerroste 3DS-spillet Mutant Mudds, men andre portaler sa heldigvis ja. Mutant Mudds er et klassisk, sideskrollende plattformspill med fargerik retrografikk og god, gammeldags «chip»-musikk (som du forøvrig kan lytte til på spillets nettsted). Spillet er imidlertid ikke en ren klone av fordums storheter. Det låser deg nemlig ikke til ett todimensjonalt plan, men lar deg hoppe mellom forgrunnen og bakgrunnen underveis i nivåene. PC-versjonen skilter forresten med eksklusive CGA-inspirerte nivåer.

Snapshot (PC).

Et annet fargerikt plattformspill med en fiffig vri er Snapshot. Her spiller du en robot utstyrt med et noe spesielt kamera. Han kan nemlig ta bilder av ting i miljøene for å kopiere eller til og med fjerne dem. Trenger du noe å stå på for å komme til toppen av en plattform? Ta bilde av ei kasse og lim den inn foran plattformen. Du kan ta bilder av alt mulig, og fotografiene kan lagres for senere bruk, og til og med roteres. Spillet har vunnet massevis av priser allerede.

They Bleed Pixels (PC).

They Bleed Pixels er nok litt mindre søtt. Dette plattformspillet er nemlig inspirert av gode, gamle Cthulhu og mytoset hans. Spillmessig minner det litt om titler som Super Meat Boy, og du kan ikke regne med å suse gjennom dette spillet på en ettermiddag. I tillegg til plattformhoppingen har spillet et enkelt slåssesystem som kompliseres litt av at du får poeng for å være brutal. Det å slå fienden sønder og sammen er en ting, men det å sparke ham bort i en gigantisk sag er noe annet.

Great Big Wargame (PC og mobil).

Vi hopper bort fra plattformspillenes verden og over i strategispilluniverset, med iOS/Android-tittelen Great Big Wargame, som nå har kommet på PC og snart kommer til Mac. Dette er et turbasert strategispill der du kan spille deg gjennom 50 kampanjeoppdrag og 40 «skirmish»/flerspilleroppdrag. Her må du benytte deg av infanteri, stridsvogner, helikoptre og artilleri for å jevne dine søte fiender med jorden. Hvert oppdrag skal ha et eller annet unikt og nytt ved seg.

Fibrillation (PC).

Om du har lyst på noe litt annerledes kan Fibrillation være det du ser etter. Dette førstepersonsspillet beskrives som et filosofisk grøsserspill, og dermed er det kanskje ingen overraskelse at det kommer fra Russland. Spillet, som ifølge nettstedet skilter med «over 600 stygge fugler», kan tilsynelatende kun spilles én gang, og du får ikke lagremuligheter underveis. Det skal ta cirka 40 minutter å fullføre det.

Beware Planet Earth (PC).

Beware Planet Earth er nok et strategispill, denne gangen i tårnforsvarsjangeren. Marsboerne angriper kloden vår, på jakt etter vår aller mest verdifulle ressurs: kyr. Beskytt våre melkeproduserende venner fra en skjebne verre enn – vel, jeg vet egentlig ikke hva marsboerne vil med dem, så vi hopper til neste spill: Miner Wars Arena. Dette er et actionspill sett ovenfra, der du styrer et romskip rundt i ødeleggbare miljøer, og oppgraderer egenskapene dine underveis.

Mobiloid (PC).

Apropos oppgraderinger, i Mobiloid må du bygge fartøyet ditt selv. Spillet skilter med store, tredimensjonale miljøer som må traverseres, ved hjelp av kjørende, flygende eller til og med hengende maskinerier som du setter sammen ved hjelp av ulike komponenter. Når du kommer til en utfordring du ikke kan forsere, er det tilbake til verktøykassen. Neste spill på listen er nok et tårnforsvarsspill, men her er det ikke krig som står på agendaen. Nei, Ruggerboys er en merkelig versjon av rugby, hvor du må score mål og holde unna for motstanderne.

Eerie Estate Agent (web).

Eerie Estate Agent er et «velg din egen historie»-teksteventyr hvor du spiller en eiendomsmekler som har en litt utfordrende jobb. Du må nemlig overbevise folk om at det ikke er så fryktelig galt å bo i et hus hjemsøkt av allverdens overnaturlig pakk.

Hva er problemet med roboter? I The Trouble With Robots finner du det kanskje ut. Dette er et sideskrollende samlekortspill der du må kjempe deg gjennom en fantasiverden truet av roboter. Vi tar også med SCHAR: Blue Shield Alliance, en blanding av action og strategi satt til rommet.

King of Dragon Pass (PC).

Nettbutikken GOG har rotet mye i det siste, men denne uken har de gitt oss en skikkelig god, gammel perle. King of Dragon Pass er et unikt, historiedrevet strategispill der du får rollen som høvdingen til en av mange nasjoner i fantasiverdenen Gloriantha. Det som skiller spillet ut er de mange unike situasjonene du kommer opp i, hvor du må ta valg som kan påvirke handlingen i spillet på spennende og uforutsette måter.

Gratisutgivelser

Super Crate Box er ikke et nytt spill, men det er et veldig godt spill, og nå kan du laste det ned via Steam. Dermed har du ingen grunn til ikke å teste det.

Evoland (PC).

Det har vært en ny Ludum Dare-konkurranse, denne gangen med evolusjon som tema. Resultatet er 1406 gratisspill, alle laget på veldig kort tid. Dermed kan du ikke regne med blankpolerte opplevelser, men massevis av rare ideer. Mange større indie-spill har røtter i programmeringskonkurranser som dette, så kanskje du finner førsteutgaven av neste års store indiesensasjon. Et av spillene er Evoland, hvor du får oppleve en spillsjangers utvikling.

Flowstorm (web).

Det anbefales også at du tar turen inn på Steam Greenlight. Systemet er kanskje fryktelig rotete, og det gjenstår å se hvor mye det faktisk kommer til å bety, men mange av de godt over 500 prosjektene som har dukket opp til nå kan testes gratis. Spennende eksempler er Flowstorm og Dead Cyborg.

Det var alt for i dag. Forrige ukes nettutgivelser byr på flere spill.

Siste fra forsiden