Feature

Ukens nettutgivelser

Europa står i flammer i Paradox' March of the Eagles.

Ikke uventet er det PlayStation 4-annonseringen som har opptatt spillverdenen denne uken. Sony marsjerte ut på scenen natt til torsdag og snakket stort og høyt om hvor fantastisk alt skal bli, før de viste en haug med spill og teknologidemonstrasjoner. Det hindrer dog ikke nettutgivelsene fra å leve sitt eget liv i den digitale eteren.

Denne uken byr Paradox på grandiose slag i March of the Eagles, mens Nintendo sender ut en racingklassiker fra Super Nintendo-æraen. Sony og Microsfot er litt mer lavmælte, men greier da å raske sammen noe interessant de også.

Her er ukens nettugivelser.

Nintendo

F-Zero.

Nintendo åpner denne uken med kjørespillet F-Zero på Wii Us Virtual Console. F-Zero har ry på seg for å være det første Super Nintendo-spillet som benyttet seg av den såkalte Mode 7-teknikken – en måte å simulere tredimensjonale områder på med skråstilte todimensjonale bakgrunner. En annen gledelig nyhet er at Nintendo har tatt til vettet etter Balloon Fight-slippet for et par uker siden og slipper 60Hz-utgaven av spillet i stedet for den labre 50Hz-utgaven som kjører tregere.

NightSky.

Ønsker man noe Nintendo-gøy på farten stiller IGF-favoritten NightSky velvillig opp. Det kontrastfylte Nintendo 3DS-spillet har tidligere vært lansert på Windows, og fikk gode skussmål da vi tok en titt på det den gang. Lovnaden om utfordrende brett stiller nok bak det estetiske, men det enkle konseptet med å styre en ball gjennom todimensjonale miljø byr visst på nok av vanskelige situasjoner.

Microsoft

Capcom Arcade Cabinet.

Retromoro er aldri å forakte, og denne uken får vi kose oss med Capcom Arcade Cabinet. Dette er en plattform der Capcom kan slippe sine arkadeklassikere. Planen er å slippe totalt fire pakker med spill frem til 21. mai med ulike arkadespill via programmet. Til å begynne med får vi smake på Black Dragon, 1943 og Avengers.

Serious Sam Double D XXL.

Microsofts andre nedlastbare tittel er Serious Sam Double D XXL, en nyutgivelse av et Windows-spill fra 2011. Den tradisjonelt tredimensjonale skytespillserien lemper av en dimensjon, og åpner i stedet opp for flerspilleraction med spenna gærne våpen i ren Contra-stil.

Sony

Les også
Datasnoker angrep PlanetSide 2-servere

Selv om Sonys fokus utvilsomt har vært på PlayStation 4-annonseringen denne uken har spillgiganten også tatt seg tid til å putte noe nytt ut på PlayStation Network.

Urban Trial Freestyle.

Urban Trial Freestyle til PlayStation 3 og PS Vita er mer enn bare litt inspirert av Trials-spillene som gjør det svært godt på Xbox Live Arkade. Gjennom flerfoldige urbane miljø skal du kjøre det du er god for. Mens du kommer deg gjennom miljøene må du også prøve å knuse motstandernes rekorder.

Dance Magic.

Har du ikke pakket ned PlayStation Move-spaken enda kan du laste ned Dance Magic til PlayStation 3. Ikke overraskende handler dette om å bevege seg i takt med musikk, eller man kan bruke d-paden til å taste inn heftige moves.

Om plassmangel er grunnen til at du ikke har et foosball-bord stående i stua byr Sony nå på Pro Foosball. I dette lille spillet kan du bruke Move-spaken til å vri stikkene, eller DualShock 3-spaken om du foretrekker det.

Persona 4 Golden.

Den noe neglisjerte PS Vita-konsollen får også en solid dose spillinjeksjon denne uken. Først og fremst kom Persona 4 Golden ut på nettbutikken to dager før det slippes i handel. I denne nyversjonen av PlayStation 2-spillet fra 2009 blandes rollespill med et simulatorspill der du skal styre ungdomskoleelever gjennom både dagligdagse begivenheter og slakter monstre i en TV-dimensjon.

Ragnarok Odyssey.

Videre får Europa digital tilgang på PS Vita-spillet Ragnarok Odyssey, et rollespill som blander norrøn mytologi med japansk manga-estetikk. Også dette er et østlig rollespill , skapt av gjengen bak Lunar- og Grandia-seriene.

Sony drasser også frem to Peter Pan-spill fra PlayStation og PlayStation 2 i én pakke. Peter Pan: Adventures in Never Land og Peter Pan: Return to Neverland. Ellers kan du laste ned Capcom Arcade Cabinet til PlayStation 3, om du ikke foretrekker å ha det på Xbox 360.

PC

Etter nesten et år i sirkulasjon via andre metoder har DayZ-modifikasjonen endelig fått støtte for Steam. Du må fremdeles eie ArmA II og Arma II: Operation Arrowhead for å spille spillet.

March of the Eagles.

Paradox smeller til med nedlastbare March of the Eagles. I tråd med andre spill som Crusader Kings II er spillet et storslagent strategispill som lar deg lede en nasjon i krigstider. Den aktuelle tidsperioden er satt til Europas dramatiske konflikter mellom 1805 og 1820, og det er her du skal velte deg i et hav av systemer for å håndtere krigssituasjoner og alt det bringer med seg. Samler du 31 andre strategiinteresserte kan det også bli et par massive flerspillerslag.

Highborn.

I forhold til March of the Eagles er nok Highborn et strategispill av den enklere sorten. Det behøver ikke være problematisk, og det kan jo være godt å slappe av med noe mellom de grandiose slagene fra Paradox’ spill. I denne nyversjonen av mobilspillet handler det om å sanke inn magiformler og enheter, før du kaster deg over fienden. Spillet skryter også av å ha vittig dialog og helsprø helter.

Sword of the Stars: The Pit.

Med sidespillet Sword of the Stars: The Pit prøver Kerberos å plukke opp restene etter den trøblete lanseringen av Sword of the Stars II. Man vinkler dette som et turbasert strategispill som blander inn noen roguelike-elementer.

Flashspillet Super House of Dead Ninjas har fått en ny giv med lansering på Steam. Som tittelen antyder har dette med ninjaer å gjøre, og du kommer til å slakte en helt hurv av dem mens du løper gjennom et tilsynelatende endeløst tårn. Flashutgaven er fremdeles tilgjengelig helt gratis om du ønsker å sammenligne med den nye utgivelsen.

A Valley Without Wind 2.

I A Valley Without Wind 2 spiller du som en magiker som skal infiltrere en ondskapsfull magikersirkel kalt Demonaica. Prosjektet ønsker å modernisere 16-bits-spillenes gamle mekanikker ved å blande en hel drøss konsepter sammen. Man alternerer mellom plattformsegmenter og strategiske valg i et oversiktskart.

London Faversham High Speed.

Gjengen bak nisjespillet Train Simulator 2013 utforsker nye fronter når de nå gir ut London Faversham High Speed. Som navnet antyde begrenser vi oss denne gang til hurtigtoglinjene som ble åpnet i 2007, og som kjører fra London og ut til Kent.

GOG.com presterer også å by på et par-tre gamle klassikere og én ny indieperle. Perlen heter Richard & Alice, og ønsker å by på en voksen fortelling som går i dybden på de to tittelfigurene. Hovedkonseptet som utforskes her er relativistisk moral: troen på at en handling ikke er iboende feil eller riktig, men avhengig av øyet som ser. Estetisk sett minner dette mye om 2011-eventyret Too the Moon, og spillet følger etter alt å dømme i samme fotspor.

Richard & Alice.

Ellers byr den retrofokuserte nettbutikken på ungkarsemnet Larry Laffers syvende pek-og-klikk-spill, Leisure Suit Larry: Love for Sail! Dette er reinspikka erotikkhumor der Larry befinner seg på et cruiseskip stappet full av vakre kvinner. Plattformspillet Hocus Pocus minner oss om hvordan Apogee-spill var på nittitallet, mens fotballmanagerspillet Sensible World Soccer 96/97 tar oss med tilbake til lagoppstillingene i tiden før David Beckham var en klyse.

Gratisspill

Gratoitous Space Battles.

På Steam kan du spille strategiperlen Gratuitous Space Battles uten å punge ut et øre denne helgen. Her handler det om renspikka romslag, ikke noen forhandlinger, ingen ressurshåndtering – bare ren og skjær romskipmassakrering.

Vektorgrafikk går aldri helt av moten, noe Swift*Stitchs puzzlegåter viser. Her får du testet refleksene dine gjennom mange utfordrende brett, der du skal lede et Asteroid-lignende skip fra A til B. Spillet kan spilles i nettleseren via en Unity-plugin, eller det kan lastes ned til Windows, Mac og Linux.

The Fall of Mr. Wili.

Et par nettleserspill får man da også tid til: I Can’t Espace er et stemnisspekket grøsserspill som drar deg inn i en tilsynelatende bunnløs hule. Prism Panic tester plattformferdighetene dine mens du hopper deg oppover vegger og svipper forbi hindre.

Ludum Dare-spillet The Fall of Mr. Wily får æren av å runde av nettutgivelsene denne uken. Dette gratisspillet bør ikke betraktes som noe annet en et hyggelig lite eksperiment, som tar for seg hverdagsheltens fantasier om å ødelegge ting. Hvem har vel ikke drømt om å gjøre kaos i stedet for å sitte bak kontorpulten?

Ser du etter mer nedlastbart snadder ligger det garantert noe og vaker i forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden