Feature

Ukens nettutgivelser

Denne uken får vi Diablo-aktig action, rask taktikk og tung strategi.

Her er en ukens solide dose nedlastbare spillutgivelser. Får vi aldri nok?

PS3 og PSP

Spillbutikken på PlayStation Network er fortsatt nede for telling. Derfor er det ingen nye spill til Sonys plattformer denne uken.

FAST – Racing League (Wii).

Wii og DSi

Vi har bare fått ett spill til Wii denne uken, men det ser til gjengjeld ut til å holde en rimelig høy standard i forhold til andre WiiWare-utgivelser. Det heter FAST – Racing League, og er et futuristisk racingspill i Wipeout-stil. Du får kontroll over et superraskt svevefartøy og må suse gjennom en serie halsbrekkende baner, i kamp mot datastyrte motstandere eller venner (via delt skjerm).

Så har vi to DSiWare-utgivelser. Successfully Learning English Year 5 hopper vi over, men Mighty Milky Way ser mer interessant ut. Det er et et plattform/hjernetrimspill der du må jakte på romgodt i universet.

Dungeons & Dragons: Daggerdale (Xbox 360).

Xbox 360

På Xbox 360 har vi Dungeons & Dragons: Daggerdale. Dette er et actionrollespill satt til Forgotten Realms-verdenen, hvor du får hakke hundrevis av monstre i hjel, og stjele skattene deres. Utforsk dype katakomber, eldgamle ruiner og mystiske daler, enten alene eller sammen med opp til tre venner. Underveis må du naturligvis finne nye våpen og oppgradere egenskapene til helten din. Spillet kommer også til PC og PS3.

Frozen Synapse (PC og Mac).

PC

Den største utgivelsen på PC (og Mac) denne uken ser ut til å være Frozen Synapse, som er et turbasert, taktisk strategispill. Handlingen foregår i stiliserte miljøer sett ovenfra, og spillet byr både på en omfattende enspillerkampanje og gode flerspillermuligheter (du får faktisk to spillkoder når du kjøper spillet, slik at du kan gi bort den ene til en venn). Uansett om du spiller mot en datamaskin eller et annet menneske vil dere begge planlegge turene deres samtidig, noe som kan by på mange overraskelser når klokken settes i gang.

Combat Mission: Battle for Normandy (PC).
Les også
Vi fulgte Ubisofts E3-presentasjon

En litt annen type strategi finner vi i Combat Mission: Battle for Normandy. Dette er et taktisk strategispill satt til de alliertes invasjon av det nazi-okkuperte Europa under andre verdenskrig. Battle for Normandy bruker en hybrid av turbasert og sanntidsbasert spill, og skilter med realistisk krigføring i autentiske omgivelser (basert på krigens virkelige slagmarker). Hvis du vil ha spillet i boks kan du kjøpe det direkte fra utgiver Battlefront.

Death and the Fly (PC).

Et annet interessant spill er Death and the Fly (også på Impulse), hvor spilleren får kontrollere to ulike figurer – ja, nettopp, Døden og en flue. De to har selvsagt svært ulike egenskaper, som de må bruke for å komme seg forbi de mange utfordringene i dette todimensjonale plattform/hjernetrimspillet. Utviklerne skryter av unik presentasjon og mange interessante måter å dø på, og har også listet opp «mange fluer» som et av salgsargumentene sine.

Naval Warfare (PC og Xbox 360).

Så har vi Naval Warfare (også på GamersGate), som tidligere ble lansert på Xbox 360 som AQUA: Naval Warfare. Det er et skytespill i klassisk arkadestil. Du ser handlingen ovenfra, og kontrollerer et pansret dampskip i viktorianske steampunk-miljøer. Skipet kan selvsagt forbedres med nye våpen og oppgraderinger, eller byttes ut med andre skipsmodeller. Spillet skal visstnok også ha et taktisk element hvor du setter sammen og leder skvadroner av mindre slagskip.

Ancients of Ooga (PC og Xbox 360).

Et annet spill som stammer fra Xbox 360 er Ancients of Ooga. I dette fargerike og humorfylte plattform/hjernetrimspillet må du lede de merkelige Oogani-stammene til opprør mot de onde Boolis. Du må spille gjennom over femti nivåer fulle av farer, og for å løse problemene dine må du spise, synge og til og med spy (ikke spør meg, jeg bare skriver det utviklerne forteller).

iBomber Defense (PC, Mac og iPhone).

Navnet til iBomber Defense indikerer nok hvilken plattform dette spillet stammer fra. Spillet kombinerer tårnforsvarsgameplay med action og strategi, og tilbyr over 20 nivåer hvor du må posisjonere forsvarsverkene dine og ta knekken på invasjonsstyrkene.

Så, et par små utgivelser. Gaia Dream Jigsaw Puzzle 2 er et puslespill med massevis av funksjoner. I Hotel Mogul: Las Vegas må du drive hotell i syndens by.

Inaria (PC).

Vi tar også med Inaria, som er et rollespill laget i samme stil som åttitallsklassikerne i Ultima-serien. Spillet skilter ifølge utviklerne med retrografikk og -musikk, store områder å utforske, en dyp historie og et spilldesign som skal belønne deg uansett hvordan du velger å skape figuren din.

Good Old Games har endelig begynt å lansere skikkelige retrospill igjen (etter mye Witcher-relatert styr), og denne uken byr de på Rayman 2: The Great Escape. Dette er et fargerikt, tredimensjonalt plattformspill som opprinnelig kom rundt tusenårskiftet.

Pragmatica (PC).

Gratisutgivelser

Hva er Japan World Cup? Jeg vet ikke, men du må teste det. Det er på japansk, men det gjør ikke så mye.

For noe mer tradisjonelt kan du teste Pragmatica, et hjernetrimspill hvor du må programmere en gjeng roboter til å utføre oppgaver for deg, ved hjelp av et enkelt, visuelt programmeringsspråk. I tillegg til spillets innebygde oppdrag kan du lage nye selv, eller laste ned oppdrag andre har laget.

Alone in the Park (web).

Liker du teksteventyrspill? Da kan du ta en titt på Alone in the Park, hvor du får bli med på en skattejakt i en lokal park. Men ting er ikke helt som de virker.

En litt trist ting til slutt: Verden vil bli overtatt av zombier i morgen. Det er helt sant! Jeg fant det ut ved å pusle sammen ulike skjulte hint i manualen til min gamle Commodore 64. Uansett, når zombie-apokalypsen er et faktum må vi finne ut hvordan vi skal bygge opp verden igjen, og da kan øvelse med Rebuild være grei å ha. Dette er nemlig et Sim City-aktig spill satt til en verden full av zombier.

Jeg fant forresten også ut hvorfor verden får denne zombie-straffen av gudene. Det er på grunn av en irriterende ny trend som kalles planking. Hvis du vil vite hva det dreier seg om, kan du teste Plank'd. Spillet krever Unity-plugin.

Det var det for i dag. Sjekk forrige ukes artikkel for flere utgivelser.

Siste fra forsiden