Feature

Ukens nettutgivelser

Nintendo har lansert 3DS-butikk og Alpha Centauri kom ut på GOG.

E3 eller ikke, strømmen av nettutgivelser stanser ikke. Denne uken har vi til og med fått et helt nytt format å dekke.

Xbox 360

Har Microsoft sovnet? Dette er andre uke på rad uten nye XBLA-spill.

Beyond Good & Evil HD (Xbox 360 og PS3).

PlayStation Network

Først ut på PS3 er Beyond Good & Evil HD, en nyversjon av Michel Ancels klassiske Beyond Good & Evil. Dette fargerike actioneventyret foregår på en klode under angrep av en tilsynelatende ustoppelig hær med insektaktige romvesener. Du spiller fotojournalisten Jade, som sammen med det snakkende villsvinet Pey'j forsøker Jade å finne ut hvor disse utyskene kommer fra, og hvorfor militærdiktaturet som hersker på planeten ikke klarer å stoppe dem. Den nye utgaven har oppgradert HD-grafikk (inkludert mer detaljerte figurmodeller og skarpere teksturer). Spillet finnes også på Xbox 360.

Ninjamurai (PSP og PS3).

Så har vi et «minis»-spill for PSP og PS3. Det heter Ninjamurai, og følger ninjamuraien Takezou Nishimura som kjemper mot et ondt selskap ved navn Black Armor gjennom 20 sideskrollende nivåer. Spillet skilter med håndtegnet grafikk og et stort lydspor.

Ukens PSX-spill (for både PSP og PS3) er den klassiske arkaderaceren Ridge Racer Type 4. Spillet leverte svært god grafikk for et PSX-spill, og støtter blant annet to spillere via delt skjerm. For hele ukens PSN-ladning må du innom PlayStation-bloggen (6. juni og 8. juni).

3D Classics: Excitebike (3DS).

3DS og Wii

Dette er den store dagen for alle som eier Nintendo 3DS. Nintendo har nemlig åpnet opp nettbutikken for konsollen, og denne får du tilgang på når du laster ned en oppdatering.

Først ut for 3DS er 3D Classics: Excitebike. Dette er en oppgradert versjon av den sideskrollende «racing»-klassikeren Excitebike, som skilter med 3D-grafikk og inkluderer redigeringsverktøy som lar deg lage egne baner. Og det beste? Spillet er gratis frem til 7. juli. Konsollen har også fått Pokedex 3D, som er et slags interaktivt Pokemon-leksikon.

Super Mario Land (3DS).
Les også
Kommentar: Kommentar: Gitarheltene som forsvant

Resten av 3DS-utgivelsene denne uken er retrospill for systemets versjon av Virtual Console. Disse spillene er for klassiske håndholdte plattformer, som Game Boy (selv om det ikke er noen tekniske hindringer i veien for å lansere spill for klassiske stuekonsoller til 3DS ser det ikke ut som Nintendo ønsker å gjøre det).

Tennis (3DS).

Først ut er Alleyway (Game Boy), en Arkanoid-klone der du må knuse blokker med en ball og et romskip. Så har vi Super Mario Land (Game Boy), som er et herlig 2D-plattformspill fra den tiden da vi fortsatt ikke var lei av den italienske rørleggeren Mario. Tennis er akkurat det navnet tilsier; et morsomt tennisspill. Sist ut er The Legend of Zelda: Link's Awakening DX (Game Boy Color), et klassisk actioneventyr som er et av få Zelda-spill som ikke finner sted i fantasiverdenen Hyrule.

Nintendo har ikke helt glemt Wii-eiere heller. Plattformspillet Super Adventure Island 2 (SNES) har nemlig dukket opp på Wii-versjonen av Virtual Console. DSi-eiere har imidlertid ikke fått noen nylanseringer å kose seg med denne uken.

Sid Meier's Alpha Centauri (PC).

PC

Vi begynner like godt PC-seksjonen med retroutgivelsene, for denne uken har vi fått en klassiker utenom det vanlige. Sid Meier's Alpha Centauri er et av tidenes aller beste strategispill. Her er målet å kolonisere en ny verden, helst uten å gjenta for mange av våre tidligere feil. Men det er selvsagt ikke lett, og ting kompliseres av at kloden ikke er like livløs som den i utgangspunktet ser ut. Spillet er et turbasert imperiespill basert på konseptet fra Civilization-serien.

Crusader: No Remorse (PC).

Alpha Centauri er ikke det eneste spillet som har dukket opp på den DRM-frie nettbutikken Good Old Games. De har nemlig også fått Crusader: No Remorse, et isometrisk actionspill med en handling fortalt gjennom videosekvenser. Crusader: No Remorse kom fra klassikerfabrikken Origin, hvis nedleggelse var et uerstattelig tap for spillverdenen.

Conspiracies II: Lethal Networks (PC).

Så til de nye utgivelsene. Conspiracies II: Lethal Networks er et eventyrspill med ekte video og tredimensjonale miljøer, omtrent som i Tex Murphy-serien. Som navnet tilsier handler det hele om å avdekke en konspirasjon, og utviklerne tror jobben vil ta cirka 34 timer. Spillet er fullstappet av nøtter og gåter, og har over to timer med HD-film og over 90 minutter med musikk.

Pride of Nations (PC).

Pride of Nations er et storstrategispill satt til årene 1850-1920. Du kan lede åtte forskjellige land (USA, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Japan, Russland, Østerrike-Ungarn og Italia) og forsøke å forandre historien. Spillet kommer fra det Paradox-eide Ageod-studioet, og på samme måte som tidligere Ageod-spill loves vi tonnevis av historisk korrekte detaljer og høy realisme. I tillegg skrytes det av et nyskapende diplomatisystem og sterke datamotstandere.

Jamestown: Legend of the Lost Colony (PC).

Jamestown: Legend of the Lost Colony er sjangermessig nesten så langt borte fra Pride of Nations som det er mulig å komme. Det er nemlig et vertikalt skrollende skytespill satt til planeten Mars, hvor britiske og spanske kolonister kjemper mot hverandre i år 1619. Jeg må ha sovet i historietimen hvor denne krigen ble beskrevet. Uansett, her får vi massevis av action og herlig retrografikk i steampunk-stil. Spillet støtter opp til fire spillere samtidig, og har flere vanskelighetsgrader.

Vi avslutter PC-delen med tre mindre utgivelser. Sumo er et fysikkbasert spill som kontrolleres ved hjelp av dine bevegelser og et webcam. Sylia er et rollespill i tradisjonell, japansk stil. B.A.D. er et sideskrollende skytespill.

Ultima IV: Quest of the Avatar (PC).

Gratisutgivelser

Electronic Arts har lansert et nettsted som heter Ultima Forever, hvor de feirer de populære og banebrytende rollespillene i Ultima-serien. Her kan du blant annet laste ned Ultima IV: Quest of the Avatar helt gratis. I dette unike rollespillet er målet å mestre åtte forskjellige dyder, inkludert ærlighet, mot, medfølelse, rettferdighet og ydmykhet. Ikke noe tradisjonelt «redd verden fra generiske onde makter»-tull her i gården, altså.

General Conflict (PC).

General Conflict er et spill for opp til fire spillere, hvor målet er å bombe de andre spillerne i fillebiter. Problemet er bare at bombene dine også ødelegger landskapet du beveger deg på, så hvis du vil holde deg i live lengst mulig kan det være lurt å tenke først og bombe etterpå. Men har du tid til det?

Sist ut er Deepak Fights Robots, et psykedelisk og funky plattformspill som kan minne litt om Bubble Bobble. Målet er å drepe alle robotene på skjermen.

Det var det for i dag. Du kan imidlertid sjekke forrige ukes artikkel om du vil lese om flere ferske utgivelser.

Siste fra forsiden