Feature

Ukens nettutgivelser

MMO-moro i Roma, abstrakt racing og gale meksikanske fribrytere.

Hvorfor er det så mange spillutgivelser på nettet? Ingen vet. Det er et mysterium, på lik linje med hvor alle sokkene blir av og hvorfor fingrene våre lyser grønt om natta. Her er i alle fall ukens nedlastbare utgivelser:

DSi og 3DS

Double Dragon (3DS).

Det er ingen Wii-spill denne uken. DSi har imidlertid fått to nye spill, nemlig Delbo og Just SING! 80s Collection. Førstnevnte er et actionhjernetrimspill tydelig inspirert av Puzzle Bobble, mens sistnevnte er et karaokespill med låter som Take On Me, The Heat Is On, Like a Virgin og Never Gonna Give You up.

3DS har også fått to spill, begge Virtual Console-utgivelser. Double Dragon er et sideskrollende slåssespill der du må slåss med punkere og andre skurker fra åttitallet. Radar Mission er et slags actionstrategispill der du må kommandere en militærflåte. Begge spillene er i utgangspunktet for originale Game Boy.

Akimi Village (PS3).

PS3 og PSP

Først ut på PS3 er Akimi Village, et strategispill hvor du må hjelpe den vesle Akimi-stammen å bygge opp et samfunn på ei mystisk øy. Send innbyggerne til å sanke inn ressurser og utvid den vesle byen din, samtidig som du prøver å frigjøre øya fra en mørk skygge. Spillet skilter blant annet med muligheten til å hjelpe venner i deres spill, ved å bygge magiske vakttårn som påvirker vennenes verden på positive måter.

Back to the Future Ep. 4 (PS3, PC, Mac).

PS3 har også fått Back to the Future: Episode 4, noe som passet godt siden Episode 5 kom på PC og Mac denne uken. I den fjerde eventyrepisoden, som heter Double Visions, Marty hindre unge Emmet Brown i å gjøre sitt livs feiltakelse. Men til hvilken pris? PSN har også fått noen butikkspill og en god del andre småting, som du kan lese om på PlayStation-bloggen.

Trenched (Xbox 360).

Xbox 360

Xbox Live Arcade har fått to utgivelser denne uken. Først ut er Trenched, som vi publiserte en anmeldelse av i dag. Spillet skildrer historien om en invasjon fra det ytre rom. Rombeistene har utryddet så godt som hele det amerikanske forsvaret, og nå hviler jordens fremtid på en eksperimentell divisjon som kalles Mobile Trench Unit. Disse hardbarkede soldatene bruker noe de kaller mobile skyttergraver, som i praksis er vandrende kamproboter med fastmonterte våpen av den typen man brukte for å forsvare skyttergravene.

Lucha Fury (Xbox 360).
Les også
Nytt Counter-Strike-spill annonsert

Spill nummer to er Lucha Fury, som er et sideskrollende slåssespill hvor du og opp til tre venner spiller meksikanske fribrytere som må kjempe seg gjennom miljøer fulle av maskerte galninger. Vi loves massevis av dum humor og dårlig smak, samt fargerik, tegneserieaktig grafikk og mye action.

Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2012 (PC, Xbox 360 og PS3).

PC

I forrige uke skrev jeg at Magic: The Gathering: Duels of the Planeswalkers 2012 hadde kommet til Xbox 360 og PS3. Det jeg av ukjente årsaker (antakeligvis svart magi fra en av konkurrentene våre) ikke hadde fått med meg var at PC-versjonen også var ute. Du finner samlekortspillet på Steam.

Proun (PC).

Proun er et abstrakt racingspill der du spiller en ball som må følge en slags kabel gjennom fargerike miljøer fulle av geometriske hindringer. For å unngå hindringene og få høyere hastighet må du rotere rundt kabelen. Som i TrackMania kan du kjøre mot tidligere versjoner av deg selv, samt opp til tre andre mennesker via delt skjerm. Om du synes Proun ser lekkert ut er du ikke alene om det; spillet har allerede fått plass i flere kunstgallerier. En liten ting til: Spillet koster akkurat det du ønsker å betale for det.

Drive a Steam Train (PC).

Har du alltid hatt lyst til å prøve deg som virtuell lokfører, men synes de vanlige togsimulatorene virker for kompliserte (tog er jo tross alt veldig avanserte greier som kan kjøre både fremover og bakover)? I så fall kan du jo teste Drive a Steam Train. Dette spillet kommer fra skaperne av den mer omfattende RailWorks 2: Train Simulator, og bruker innhold fra det spillet. Her får du kjøre damplokomotiv på den historiske Somerset and Dorset Railway i England, i over ett dusin scenarier. Togene du får tilgang på er Black 5, 4F og 7F.

Solar 2 (PC).

Så til noe litt mindre jordnært, nemlig Solar 2. Her spiller du en liten asteroide i et dynamisk univers. Ved å krasje i andre asteroider vil du vokse deg større og større, helt til du blir en liten planet – kanskje med en måne eller to. Du kan til og med bli en sol, med ditt eget solsystem og bebodde planeter med små romskip som svirrer rundt og angriper romskipene fra andre solsystemer. Når var sist gang du spilte en sol?

Gods & Heroes: Rome Rising (PC).

Det neste spillet på listen er intet mindre enn et forsøk på å konkurrere mot World of Warcraft. Gods and Heroes: Rome Rising er et fullskala MMORPG-spill hvor handlingen er satt til en mytologisk versjon av det gamle Romerriket. Et av spillets unike elementer er muligheten til å skape en liten hær av undersåtter som følger etter deg og gjør det de kan for å holde deg fornøyd. Og når du har så mye makt må du selvsagt bygge deg en ekte romersk villa for å vise verden hvor stor og viktig du er.

Critical Mass (PC).

Critical Mass er et actionfylt hjernetrimspill som bringer det tradisjonelle «match 3»-gameplayet inn i tre dimensjoner. Du får en tredimensjonal figur bestående av små, fargede kuber, og må kombinere kuber med lik farge slik at de forsvinner. Målet er å fjerne hele figuren. Lettere sagt enn gjort. Spillet skilter med fire forskjellige spillmodi.

Back to the Future: Episode 5 (PC og Mac).

Den femte og siste episoden av Telltales Back to the Future-serie er endelig ferdig. En av grunnene til utsettelsen var at Telltale har fått med Michael J. Fox, som spilte Marty i originalfilmene, og han har fått rollen som en av Martys forfedre i den nye episoden. Her sendes Marty og Doc på en reise gjennom flere tidsepoker for å endelig få rettet opp i alt rotet de har skapt til nå.

The Fall Trilogy: Episode 3 (PC).

Dette er ikke den eneste episodebaserte eventyrserien som avsluttes denne uken. Siste episode av The Fall Trilogy er også ute. Her våkner du opp i en viktoriansk herregård, og må finne ut hva du gjør der.

Så har vi et lite spill som heter Mini Robot Wars, hvor du må beskytte små roboter fra angripende monstre.

Hardwar (PC).

Vi får plass til noen retroutgivelser denne uken også. Hardwar er et spennende romspill som minner litt om Elite, men hvor handlingen foregår på månen Titan (som i fremtiden har blitt kolonisert av mennesker). Spillet er ute på DotEmu. Konkurrentene deres hos Good Old Games har fått Heroes Chronicles: All Chapters, som var en historiefokusert fortsettelse på Heroes of Might & Magic III.

Arma 2 Free (PC).

Gratisutgivelser

Bohemia Interactive har lansert Arma 2: Free, en gratisutgave av militærsimulatoren ArmA 2. Spillet inkluderer alt den kommersielle versjonen har, minus enspillerkampanje og støtte for modifikasjoner. Den har også begrenset grafikkoppløsning. Til gjengjeld er spillet fullstendig fritt for håpløse mikrotransaksjoner eller andre skjulte kostnader. Her slippes opp til femti spillere (og hundrevis av datakontrollerte soldater) løs på spillets enorme slagmark. Totalt får du leke deg med over 300 forskjellige våpen og ulike farkoster og kjøretøyer.

Team Fortress 2 (kun gratis på PC).

Vi kan også nevne at det lagbaserte skytespillet Team Fortress 2 har blitt gratis å laste ned og spille.

Så over til noe helt annet, nemlig Super Puzzle Platformer (ute for både PC og Mac). Dette spillet ser i utgangspunktet ut som et ordinært hjernetrimmer der fargede blokker må kombineres, men har en artig vri: Du spiller nemlig en liten fyr som hopper rundt i spillområdet og skyter blokkene selv.

Det var det for i dag. Men sjekk forrige ukes artikkel for flere spill, om du fortsatt er i humør for nettutgivelser.

Siste fra forsiden