Feature

Ukens nettutgivelser

Dette har vært en uke med massevis av nedlastbart snadder.

Denne uken har vært god mot oss som liker nettdistribuerte spill, med flere nyheter på PS3, Xbox 360 og PC. De eneste plattformene som fortsatt sliter er i Nintendos eie; den japanske giganten bør snart ta noen grep for å sikre at de ikke glemmes helt.

Kirbys Dream World (3DS).

Nintendo

Høydepunktet fra Nintendo denne uken må være Kirby's Dream Land til Virtual Console-systemet for Nintendo 3DS. I dette fargeløse Gameboy-plattformspillet må Kirby redde Dream Land fra onde Kong Dedede. Det var eneste 3DS-utgivelse denne uken.

En sulteforet Wii-gjeng kan denne uken laste ned Successfully Learning German Year 3 fra WiiWare. Spillet (eller hva det nå er) har også blitt lansert for DSiWare. Sist ut er DSiWare-spillet A Fairy Tale, som er et søtt hjernetrimspill.

Gatling Gears (PS3 og Xbox 360).

PSN

Først ut for PS3 er Gatling Gears, et arkadeskytespill hvor handlingen sees ovenfra og du skyter med én stikke og flyr skipet med den andre (Geometry Wars-modellen, altså). Spillet er satt til samme steampunk-univers som det turbaserte strategispillet Greed Corp, og følger piloten Max Brawley som må kjempe mot det mektige og nådeløse imperiet. Spillet kommer også til PC, og er tidligere utgitt på Xbox 360.

Star Raiders (PS3, PC og Xbox 360).

Spill nummer to er Star Raiders, og er løst basert på Ataris klassiske arkadespill ved samme navn. Det kom opprinnelig ut i 1979, så den nye versjonen har nok ikke så veldig mye til felles med bestefar. Dette er et romskipspill der du må kjempe mot de onde zylonerne (om de er i familie med Battlestars cyloner vet vi ikke), og du kan blant annet forvandle skipet ditt om du har behov for andre egenskaper underveis. Spillet er også ute på PC og Xbox 360.

Puzzle Dimension (PS3 og PC).

Så har vi Puzzle Dimension, som gjorde et godt inntrykk da det ble lansert på PC i fjor. Her må du rulle ei kule rundt i intrikate, tredimensjonale baner, og nøkkelen til suksess ligger i å planlegge ruten din nøye. Hvis du synes dette spillet minner litt om PSX-klassikeren Kula World er det ikke så rart, for hoveddesigneren bak spillet var nemlig en av grunnleggerne av Kula World-utvikler GDS.

Dragon's Lair II (PS3).

Neste PS3-spill på listen er Dragon's Lair II: Time Warp, som er en trofast HD-versjon av LaserDisc-spillet fra åttitallet. Som før er det snakk om en slags interaktiv tegnefilm (tenk håndtegnet QTE) med skyhøy vanskelighetsgrad og klassisk Disney-aktig grafikkstil. Mer nostalgi kommer forøvrig i PSX-utgivelsen Motor Toon Grand Prix 2 (for både PS3 og PSP). PSP-eiere kan også laste ned taktikkrollespillet Final Fantasy Tactics: The War Of The Lions.

Les også
Grand Theft Auto V håvet inn 4,7 milliarder kroner på én dag

Hele PSN-oppdateringen kan du sjekke på PlayStation-bloggen.

Half-Minute Hero: Super Mega Neo Climax (Xbox 360).

Xbox 360

Hva ville du gjort om verdens undergang var 30 sekunder unna? I Half-Minute Hero: Super Mega Neo Climax (ja, det heter faktisk det) er svaret gitt: Du må rett og slett hindre verden i å gå under. Dette rollespillet er omtrent så langt fra hundretimersklassikerne det er mulig å komme. Løs oppdrag, drep monstre, finn skatter, hjelp mennesker i nød og oppgrader egenskapene dine slik at du kan redde verden – alt i løpet av et halvt minutt. Spillet har 62 forskjellige oppdrag, så varigheten er neppe like dårlig som tittelen tilsier.

BackBreaker Vengeance (Xbox 360).

Amerikansk fotball er rare greier, men hvis du har falt for sporten kan du teste BackBreaker Vengeance. Dette spillet leverer en arkadeversjon av sporten, med både enspiller- og flerspillermodus, samt en rekke minispill og utfordringer. Som i originalspillet Backbreaker Football skilter spillet med svært avanserte figuranimasjoner, takket være Euphoria-systemet (som noen kanskje husker fra GTA IV). Spillet skal også komme til PS3.

Galaga Legions DX (Xbox 360).

Galaga Legions DX er en oppfølger til arkadeklassikeren Galaga, som fyller 30 år i år og i sin tid faktisk tok skytesjangeren et stort steg videre. På samme måte som i originalen er målet denne gangen å skyte bort romskipene i toppen av skjermen, men utviklerne har modernisert spillet med en rekke små og store forbedringer (litt som de samme utviklerne gjorde med Pac-Man Championship Edition).

Puzzle Agent 2 (PC, Mac og iOS).

PC og Mac

På PC starter vi med Puzzle Agent 2. Spesialagent Nelson Tethers i FBIs hjernetrimdivisjon tar turen tilbake til den vesle byen Scoggins. Viskelærsaken er kanskje løst, men Tethers har en mistanke om at han ikke har kommet helt til bunns i mysteriet. Dermed får vi en ny runde med historiedrevet hjernetrim, halvgale norskamerikanere og en blanding av humor og grøss. Spillet er ute for PC, Mac, iPad og iPhone.

Alpha Polaris (PC).

Interessant nok har vi fått nok et snødekt eventyr denne siste juni-uken. Alpha Polaris heter det, og er et pek-og-klikk-eventyr som foregår på en isolert forskningsbase på Grønland. Samtidig som polarhimmelen opplyses av århundrets nordlys opplever forskerne at livet deres snus opp ned; de har grusomme mareritt, og når de våkner virker det som marerittene er ekte. Du spiller Rune Knudsen, en norsk biolog som må møte sine verste mareritt og, forhåpentligvis, overleve. Spillet får butikklansering i deler av verden på et senere tidspunkt.

Really Big Sky (PC).

Etter to eventyr er det på tide med noe helt annet. Really Big Sky er et romskytespill med Geometry Wars-aktige kontroller. Her foregår imidlertid ikke handlingen i små arenaer, men store miljøer fulle av overraskelser og monsterfiender. Alt innholdet skapes dessuten dynamisk mens du spiller, basert på hvordan du spiller. Spillet skilter med syv moduser, og støtter flerspiller.

The Asskickers (PC og Mac).

Med en tittel som The Asskickers vet vi at et spill mener alvor. Dette er et sideskrollende slåssespill for PC og Mac, ikke ulikt Segas klassiske Streets of Rage-serie (men i HD, selvsagt). Alex, Diana og Marcus har blitt anklaget for en forbrytelse de ikke har gjort, og for å renvaske seg selv må de sparke store mengder kriminell rumpe. Du kan spille gjennom spillet alene eller med en venn (på samme maskin).

Magical Diary (PC).

Fra sparking av skinker går vi til noe helt annet. Magical Diary er en merkunderlig blanding av rollespill, visuell novelle og hjernetrim. Du har blitt invitert til en magikerskole, hvor du får lære magi og møte nye venner. Du må løse gåter, utforske grotter, lære magi og kanskje til og med finne noen å date.

Astral Towers (PC).

Astral Towers er et strategisk kortspill som sikkert minner litt om Magic: The Gathering. Her må du kjempe mot andre magikere ved hjelp av kort som representerer enheter og magi. Spillet støtter flerspiller på nettet og på samme maskin (hot seat), og lar deg også bekjempe datastyrte motstandere.

Warriors of Elysia (PC).

Warriors of Elysia (Direct2Drive) er spillet for deg som liker å se lettkledde jenter gyve løs på hverandre. Det er nemlig et slåssespill hvor utviklerne har brukt et system ikke helt ulikt det vi fant i de første Mortal Kombat-spillene. Figurene (i dette tilfellet bikinijentene) har blitt filmet og overført til spillet. Så får de banke hverandre i virtuelle miljøer. Dette er oppfølgeren til «klassiske» Bikini Karate Babes.

Brick Bow er et actionhjernetrimspill som ved første øyekast minner litt om Puzzle Bobble-spillene, men har sin egen artige vri på sjangeren. Spillet finnes for PC, Mac og iOS, og du kan teste det online om du har Unity-plugin til nettleseren.

Celestial Mechanica (PC og Mac).

Celestial Mechanica (for PC og Mac) er en sideskrollende blanding av action, hjernetrim og plattformspill med piksellert retrografikk og herlig musikk.

Vi tar også med Antipole (som forøvrig snart kommer til DSi), et todimensjonalt action/plattformspill der du må «flippe» tyngdekraften opp ned for å overkomme hindringene.

SWAT 3 (PC).

Actionrollespillet Dungeons & Dragons: Daggerdale har nå kommet til PC. I motsetning til konsollutgaven er PC-versjonen også å finne i butikk.

Selv om dette er en artikkelserie om utgivelser og ikke tilbud, må jeg nevne det store Steam-salget som foregår nå (rett og slett fordi at hvis jeg ikke gjør det, kommer noen til å påpeke at jeg har glemt det i tråden). Og hvis jeg nevner det ville det være urettferdig å ikke også trekke frem GOGs herlige Interplay-salg, som det fortsatt er noen dager igjen av. GOG har forresten fått det taktiske skytespillet SWAT 3 (Tactical GOTY-Edition) denne uken.

Mosquito & Cow (web).

Gratisutgivelser

Sommertid er myggtid, og hva passer da bedre enn et nettleserspill der du spiller et av de ugudelige, flyvende krekene? Mosquito & Cow gir deg i oppgave å drikke så mye blod du kan, men det er ikke lett. Dine utvalgte ofre er nemlig kyr, som gjør det de kan for å stoppe deg. Dermed ligger alt til rette for et surrealistisk eventyr hvor du må forsøke å lure til deg blod på stadig mer finurlige måter.

Running with Rifles (PC).

Mer nettlesermoro finner du i Luftrauser, et flyspill sett fra siden hvor målet rett og slett er å skyte ned så mange fiendefly som mulig.

Ta også en titt på Running with Rifles, som akkurat har fått en ny betaversjon. Dette er et morsomt krigsspill hvor handlingen sees ovenfra. Du starter som en ung menig, men etter hvert som du får erfaring vil du få lov til å lede andre soldater i kamp.

Det var det for i dag. Sjekk forrige ukes artikkel for flere spill. Nå tar jeg ferie, så dere får ha en god sommer. Denne artikkelserien tar en pause sammen med meg, og fortsetter i august.

Siste fra forsiden