Feature

Ukens nye nedlastbare spill

Oppdra ditt eget monster til å elske eller hate mennesker denne uken.

Selv om mange stikker til påskefjellet denne uken, hindrer ikke det nettet fra å flyte over av digitale spill. PC vinner kvantitetsprøven denne gangen, mens konsollene virker å være litt mer avventende.

Her er ukens nye nettutgivelser.

Nintendo

Nintendo trekker frem en god gammel klassiker fra godteposen denne uken, og slenger den ut på Wii Us Virtual Console. Boksespillet Punch-Out!! kom opprinnelig ut på Nintendo Entertainment System i 1987, og har siden den gang opparbeidet seg en status som en av de litt mer ukjente Nintendo-klassikerne. Og joda, Mike Tyson er fremdeles like vanskelig å banke som han var på åttitallet. Ellers kan DSi Ware-brukerne kjøpe tårnforsvarspillet Bloons TD 4.

Xbox 360

Giana Sisters: Twisted Dreams.

Kickstarter-spillet Giana Sisters: Twisted Dreams har tidligere blitt sluppet på Windows, men kommer denne uken ut på Xbox 360 også. Plattformspillet lar det hoppe mellom to verdener, «cutie»-verden og «punkie»-verden, og ofte må man veksle mellom de to verdenene for å komme seg forbi hindre.

Alien Spidy.

Plattformbonanzaen fortsetter på Xbox 360 med indiespillet Alien Spidy. Spillet følger en del faste konvensjoner, men gjør også noe eget. Fokuset er på hastighet og presisjon, og den vesle edderkoppen man styrer tåler ikke stort før man må begynne på nytt. Et stort trekkplaster for mange er nok den kontrastfylte og fargerike grafikkstilen.

Sony

To uker etter de konkurrerende plattformene får PlayStation 3-publikummet tilgang til Dollar Dash. Dette er flerspillermoro som handler om å knabbe penger fra motstanderne.

Atelier Totori: The Adventurer of Arland Plus.

PS Vita får et rollespilltillegg i biblioteket med en nyversjon av PlayStation 3-spillet Atelier Totori: The Adventurer of Arland Plus. Basert på synopsisen ser det ut som om spillet ønsker å appellere til tårekanalene dine, med et drama om manglende foreldre og søsterforhold. Atelier-serien er kjent for sitt fokus på gjenstandshåndtering og turbaserte kamper.

PC

Les også
David slo Goliat i DreamHack Open Summer

Foretrekker man å spille på Windows eller Mac fremfor Xbox 360 kan man handle inn Alien Spidy via Steam i stedet. Spillet i seg selv virker å være identisk.

Trials Evolution: Gold Edition.

Fjorårets store Xbox Live Arcade-hit, Trials Evolution, slippes nå også på Steam i en gullutgave som inneholder alt tilleggsinnholdet. Halsbrekkende stunt, urealistiske hopp og hårrivende vanskelige todimensjonale brett skal klareres på ryggen av cross-sykkelen. Mest av alt handler det dog om å skrape av milisekund på klokka mens man kjemper innbitte topplistekamper mot venner.

Cart Life.

Har du noen gang lurt på hvordan livet er som en gateselger? I Cart Life får du oppleve både det gode og det vonde mens du gjør ditt beste for å selge ting fra den mobile sjappa di. Standardiserte spillsystemer brukes for å fortelle om hverdagslige liv. Alt presenteres med en stilfull svart-hvitt- og pikselgrafikk. Om man ønsker kan man laste ned hele spillet gratis fra utviklerens nettside, men man kan også spytte inn et par grunker for å få tilgang på litt mer innhold.

Monster Loves You.

Gjengen bak oppsiktsvekkende AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! – A Reckless Disregard for Gravity er ute på tok igjen med Monsters Love You. Her skal du følge et monster gjennom en drøss med valg, og utvikler Dejoban lover at hver gjennomspilling av eventyret er ulik, fra du som liten monsterpode velger mellom småting, og helt til du som voksenmonster innvirker på forholdet mellom monstre og mennesker.

Shattered Haven.

I overlevelsesspillet Shattered Haven må man stavre seg gjennom et hundretalls brett, og knerte såkalte Grays – zombielignende monstre. Omgivelsene er det beste verktøyet, men man må også bruke andre verktøy for å sikre at man kommer seg helskinnet gjennom slitet. Og når du er ferdig kan du sette i gang med å lage egne brett.

Ultratron.

Ultratron skryter av å by på gammeldags arkademoro, og en titt på skjermbildene gjør at jeg ikke tviler på den påstanden. Neonlys spretter over skjermen, mens romskip eksploderer i bøttevis rundt spilleren. Det virker å være et svært stressende spill, men hvem liker ikke litt intensiv skyting i ny og ne?

Retro/Grade.

Hva med å spille et spill baklengs? Akkurat dét er salgspitchen til Retro/Grade – et rytmespill der man skyter og flyr i revers. En drøss med original musikk, oppdrag og vanskelighetsgrader gjør at en kan kose seg lenge. Og om du enda ikke har kastet Guitar Hero-plastgitaren ut vinduet kan du bruke den her.

DLC Quest.

Nettbutikken Steam har også åpnet salget på tre nye Greenlight-titler. Puzzle-kravleren Incredipede skrev vi om da det først ble sluppet i fjor, men de to andre er forholdsvis ukjente tilskudd. DLC Quest er et skråblikk på spillindustrien, der du må bruke spillvaluta for hver minste bestanddel i spillet. Organ Trail: Directors Cut er derimot en blanding av bilkjøring og zombieslakting, tydelig inspirert av gode gamle Oregon Trail. Her må spillerne takle å overleve i en zombiestyrt verden.

Worms Armageddon.

Steam smeller også til med en digital utgivelse av klassikeren Worms Armageddon. Synes man meitemark-serien har skrantet litt i de senere årene kan det være godt å vende tilbake til fordums år, da historier om Super Sheep, Holy Handgrenade og Banana Bomb var snakkisen i vennegjengen.

Clive Barker's Undying.

På GOG.com fortsetter retromoroa med et par gjensyn. Først ute er Clive Barker’s Undying, en førstepersonsskyter som heller mer mot skrømt-og-skrekk-delen av spillmediet. Clive Barker selv hadde visstnok en stor innflytelse på spillets historie, og stilte opp som stemmeskuespiller for en av figurene.

Syndicate Wars.

Taktikerne blir nok litt mer gira over at Syndicate Wars er gjort tilgjengelig på butikken. Her skyver man kameraet opp til det elskede isometriske perspektivet, og styrer en voldelig gjeng i sanntid. Fremtidsuniverset tar for seg de klassiske kyberpunk-tropene, med kroppsoppgraderinger, krig mellom selskap og et mørkt samfunn.

Anodyne.

Til sist har GOG.com også åpnet slusene for salg av Anodyne. Spillet kan også kjøpes fra utviklerens nettsider. Man trer inn i rollen som Young, og labber ut på et eventyr med en kost som våpen. Underveis sier spillet like mye om oss som spiller som om spillet selv. Zelda-kjenninger vil finne seg til rette her, siden man i stor grad skimter konturene av den velkjente strukturen under det hele. Spillet ble opprinnelig gitt ut tidligere i år, men har ikke funnet veien til de store butikksidene før nå.

Gratisspill

Trigonometry Wars 3.

Double Rouge snur litt om på rogue-like-strukturen, og lar spillerne gå rundt en tredimensjonal kube med to figurer. Figurene veksler mellom å være aktive for hver gang manflytter seg et felt.

Gratisskyteren Trigonometry Wars 3 har fått seg et lite oppussingsløft, noe som gjør det verdt en ny titt. Inspirert av Caves kulehelvete-spill lar spillet deg navigere et fly mellom et regn av prosjektiler. Grafisk er det ikke helt på samme nivå som sin inspirasjonskilde, men det er spennende nok å suse gjennom brettene likevel.

Neste uke blir det ingen ny sak på grunn av at påsken innhenter oss alle, men vi er tilbake allerede uken etterpå. I mellomtiden kan du se på forrige ukes oversikt.

Vil du finne andre steder å kjøpe ukens spill fra? Vi har nylig gjort en grundig test av spillbutikker på nett, og har kåret en vinner.

Siste fra forsiden