Ukens podkast: Gamle Disney-spill fra Capcom

Blir du nostalgisk av månemusikken fra Duck Tales?

Hver mandag lanserer vi en ny episode i podkasten Retro Crew. Dette er et helt nytt nettradioprogram om gamle spill, konsoll og opplevelser som har betydd mye for oss på 80-tallet og 90-tallet. Gamer.no gjør dette i samarbeid med Rad Crew, og i løpet av de fire første episodene har vi snakket om blant annet Sega Master System, Super Nintendo og gufne plattformspill.

Samarbeidet mellom Capcom og Disney

Adventures in the Magic Kingdom.

Denne uka er temaet de gamle Disney-spillene fra Capcom. Capcom hadde nemlig rettighetene til å gi ut Disney-spill på NES og SNES på 80- og 90-tallet, og det resulterte i flere klassiske titler som er høyt elsket den dag i dag.

Programvert er som vanlig Jostein Hakestad, som har med seg Are Fløgstad og Stian Askeland. I første halvdel av showet snakker de om Chip 'n Dale: Rescue Rangers, Talespin, Goof Troop, Aladdin og det ikke fullt så solide .

Mange av føler sikkert sterkt på nostalgien hver gang de høre månemusikken fra Duck Tales, og det gjelder definitivt gutta i studioet også. Etter pausen dedikerer de et helt segment til denne udødelige NES-klassikeren. Spillet har holdt seg svært godt, ikke bare audiovisuelt: Pogo-jump-mekanikken er morsom å leke med den dag i dag.

Til slutt går retrogjengen gjennom kommentarer fra sist gang, da showet handlet om Castlevania, Ghouls 'n Ghosts og andre gotiske plattformklassikere.

Har du noen minner om Capcoms Disney-spill? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet!

Her er de fire forrige episodene:

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden