Ukens podkast: Gufne plattformspill

Hils på varulver, zombier andre uhyggelige ting.

Det er mandag, og det betyr en ny episode av Retro Crew. Dette er et nettradioshow om gamle dager, om spillene, konsollene og opplevelsene som har betydd mye for oss, og som har satt mange standardene for spillene som lages i dag.

Det første Castlevania-spillet er en klassiker. (Cover: Mobygames.com)

«Rise from your grave!»

Dette er den fjerde episoden av programmet som produseres i samarbeid mellom Gamer.no og Rad Crew. Fokuset til nå har vært på maskinvare og konsoller, men denne gangen tar vi for oss den mørkere siden av plattformsjangeren med en rekke «spooky» spill.

Første halvdel av ukens podkast handler Capcom-klassikeren Ghouls 'n Ghosts og det ofte latterliggjorte Altered Beast fra Sega, såvel som Super Metroid og Shadow of the Beast.

Midtveis er det et fiffig pauseinnslag, og etter det går vi for fullt inn i Castlevanias univers, den ubestridte kongen av gotiske plattformspill. Med klassikere som det opprinnelige Castlevania og Castlevania: Symphony of the Night er det ikke vanskelig å se hvorfor denne serien er så høyt aktet.

Til slutt går vi som vanlig gjennom kommentarer fra forrige episode, som handlet om Sega Master System.

Hva er dine favorittter?

Har du klart å fullføre Ghouls 'n Ghosts? Var vi for tøffe med Altered Beast? Har du Castlevania-minner du vil dele med oss? Snakk med oss i kommentarfeltet! Der kan du også trekke frem dine egne favoritter som vi kanskje burde nevnt.

Her er de tre forrige episodene:

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden