Uncharted 4-kopier ble rappet under transport – nå selges de på nettet, to uker før lansering

Sony har satt politiet på saken.

Bilder fra eBay-auksjonen

Tirsdag dukket det plutselig opp noen kopier av Uncharted 4: A Thief's End på eBay – nesten hele to uker før spillet faktisk slippes. Nå melder Sony at det er tyvgods som legges ut for salg.

– Vi har noen uheldige nyheter å komme med. En rekke kopier av Uncharted 4: A Thief's End ble stjålet under transport. Mens vi fortsetter med å jobbe med politiet – i det som er en pågående etterforskning – ser det ut som om noen kopier har begynt å dukke opp i Storbrittania, skriver Sony-topp Shuhei Yoshida på PlayStations blogg.

Uncharted 4: A Thief's End.
Naughty Dog

eBay-auksjonen – som ble tatt ned i løpet av tirsdagen – prøvde å selge spillet for 99 pund, eller om lag 1200 norske kroner. Nettstedet Eurogamer hevder å ha hatt kontakt med selgeren, som hevdet at spillene stammet fra en beslaglagt sending som ikke kom seg gjennom det britiske tollorganet på grunn av ubetalt verdiskatt. Partiet skal ha inneholdt 10 000 kopier, ifølge den anonyme kilden.

Siden Uncharted 4: A Theif's End ikke slippes før 10. mai er Sony selvfølgelig interesserte i å holde katta i sekken så lenge som mulig.

– Som med de fleste Naughty Dog-spill er historieformidlingen en svært viktig del av opplevelsen, og av denne grunn vil vi advare dere om å se opp for potensielle røpelser som legges ut av de som har tilgang til de stjålne spillene, fortsetter Yoshida.

Flere utsettelser

Uncharted 4: A Thief's End.
PlayStation Europe

Uncharted 4 ble først annonsert på E3-messen i 2014. Da var planen å slippe spillet i slutten av 2015, men allerede i mars 2015 innså Naughty Dog at det ble for knapt med tid. Spillet ble derfor etter hvert skuvd til mars 2016, kanskje fordi utviklerne måtte begynne på nytt igjen etter en omvelting.

Tidligere i år ble spillet flyttet nok en gang, til 27. april, mens den siste utsettelsen kom i mars. Da landet spillet på den endelige slippdatoen, 10. mai.

I Uncharted 4 følger vi en aldrende og pensjonert Nathan Drake som etter sigende skal legge ut på sitt siste eventyr. Her får vi for første gang stifte bekjentskap med hans bror, Sam, som legger ut på eventyr med helten.

Les også: Kunst-tabbe tvang Naughty Dog til å endre Uncharted 4s trailer »

Siste fra forsiden