Utforsk verdensrommet på ti minutter

Weird Worlds: Return to Infinite Space får oppfølger.

Digital Eel har laget uavhengige spill i en årrekke, og startet lenge før det ble normalt å kjøpe nedlastbare spill. Deres første utgivelse var 2001-spillet Plasmaworm, men det var året etter at studioet opplevde sin første suksess. Da lanserte de nemlig Strange Adventures in Infinite Space, et spill der du fikk rollen som en romskipkaptein og måtte reise ut i et dataskapt univers på jakt etter heder og rikdom.

I motsetning til de fleste spill av denne typen tok Strange Adventures in Infinite Space svært kort tid å spille. Det var fullstendig mulig å vinne spillet på et kvarter, men sjansene var langt større for at du møtte en ublid skjebne i verdensrommet før den tid. Siden universet ble laget på nytt hver gang du spilte, og det var om å gjøre å samle så høy poengsum som mulig, var Strange Adventures et spill man kunne spille om og om igjen.

I årene som fulgte laget studioet en rekke spill, inkludert et brettspill, før de vendte tilbake til rommet i 2005. Da lanserte de Weird Worlds: Return to Infinite Space, hvor de utviklet originalkonseptet videre og la til massevis av nytt innhold. Vi skrev om spillet i en samleartikkel der vi også tok for oss tre andre nedlastbare perler, inkludert det første spillet til Monaco-skaperen Pocketwatch Games.

Folkefinansierer oppfølger

Det har gått noen år siden 2005, og endelig jobber Digital Eel med seriens tredje spill. Det heter Infinite Space 3: Sea of Space, og selv om fokus på korte, varierte og dødelige eventyr skal være det samme som før, vil utvikleren legge inn en rekke nyheter. Blant annet vises universet nå i tre fargerike dimensjoner, og spillet skilter med turbasert navigasjon og sanntidsbasert kamp.

Digital Eel lover også et mer levende og dynamisk univers enn tidligere, og at omgivelsene dine vil reagere på valgene du foretar deg.

Infinite Space 3: Sea of Space skal etter planen komme til Windows først, med en lansering på OSX senere. Linux vurderes også, og studioet planlegger å hyre inn en annen utvikler for å lage versjoner for iOS og Android. Hvis alt går etter planen skal den første betaversjonen komme ut i desember.

Siden det nye spillet krever langt mer innhold enn Digital Eels tidligere utgivelser, har de gått startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter. Studioet har 24 dager igjen av kampanjen, og har allerede samlet inn over halvparten av budsjettet på ca. 170 000 kroner.

Du kan se de første glimtene av Infinite Space 3 i Kickstarter-videoen under artikkelen.

Les også: Anmeldelse: FTL – Faster Than Light
Les også: Kan du lage din egen Curiosity?

Siste fra forsiden