Utskjelte The War Z er nå tilbake på Steam

Har du savnet zombiespillet?

Etter en stormende periode for The War Z er det kontroversielle spillet tilbake på Steams butikkhyller. Det forhatte og omdiskuterte spillet ble trukket av Steam-eier Valve i desember, like etter lansering, på grunn av misvisende representasjon av hva spillet bydde på. Dette melder PC Gamer.

Valve har nå gitt spillskaperne i Hammerpoint en ny sjanse.

– Valve og Hammerpoint har samarbeidet om å behandle tilbakemeldinger, oppdatere Steam-produktsiden og om å gjøre spillet tilgjengelig igjen. I tillegg har de nåværende spillerne fått en ny oppdatering. Dermed har vi avsluttet tilbudet om å få penger tilbake for kjøpet av spillet, heter det i en uttalelse fra Valve.

Dette pressebildet er på ingen måte indikativt for hva The War Z har å by på.

Setter man Steam-beskrivelsen fra før spillet ble tatt ned opp mot den nåværende beskrivelsen er det betydelig mildere påstander å spore. Spesifikke feilaktige tall har blitt fjernet, og Hammerpoint gjør det klart at dette på ingen måte er et ferdig spill ved å kalle den nåværende utgaven for en «Foundation Release» – noe vi tolker som et litt penere begrep for en beta-versjon.

Misledende informasjon

Desembers The War Z-skandale satte sinnene i kok hos mange spillere. Hammerpoint påstod spillet var større enn det de leverte, at det hadde flere landområder enn det hadde. Kort og godt lovet Hammerpoint mer enn de kunne holde.

Hammerpoint greide heller ikke å behandle situasjonen på en særlig grasiøs måte. Sjef Sergei Titov gikk langt i å skuffe skylden over på spillerne ved å beklage at spillbeskrivelsen kunne leses feil, selv om det i mange tilfeller åpenbart var snakk om ren løgn.

Like før fjoråret rundet av kom det også ut at spillstudioet ikke hadde retten på The War Z-navnet. Hva som skjer med den situasjonen vet vi ikke.

Les også: The War Z-sjefen prøver å forsvare misledende informasjon Les også: The War Z har mistet retten på varemerket

Siste fra forsiden