– Utviklere har fått PlayStation 4-maskinvare

Informasjon om den kommende konsollen har lekket ut på nettet.

Denne konsollgenerasjonen har vart svært lenge, og nå er det snart på tide at dagens konsoller erstattes av en ny generasjon. For å kunne lage spill for nye konsoller må utviklere få tilgang på utviklermaskinvare lenge før konsollen er ferdigutviklet og klar for lansering, og denne maskinvaren gir ofte en god indikasjon på hvordan den ferdige konsollen blir.

Utviklere skal allerede ha fått tilgang på slik maskinvare for neste generasjons Xbox, og det som kanskje var en av disse ble faktisk solgt på eBay for hele 120 000 kroner.

Detaljer om maskinvaren

hevder nettstedet VG247 å ha fått informasjon fra utviklere som har mottatt nestegenerasjons PlayStation-maskinvare fra Sony. Det de har fått tilgang på nå er en «modifisert PC», med kodenavnet Orbis. Maskinen skal være basert på AMDs A10 APU-serie. APU står for «accelerated processing unit» og kombinerer hovedprosessor (CPU) og grafikkprosessor (GPU).

Maskinene som utviklerne har fått har enten 8 GB eller 16 GB med internminne. Det snakkes også om at harddisken vil være på 256 GB som standard. Maskinen kommer også med Blu-ray-spiller, og blir med andre ord ikke en konsoll som kun benytter seg av digital distribusjon.

Ifølge utviklerne skal Sonys mål være at maskinen uten problemer skal kunne kjøre 1080p-spill med 60 bilder i sekundet i 3D-modus, og at den skal være kraftig nok for «dagens og morgendagens marked». Den skal ikke være like dyr å produsere som PS3 i sin tid var, og beskrives som rimelig, men likevel kraftig.

Ellers forteller de at operativsystemet har fått seg en overhaling, og at du når som helst skal kunne hoppe til ulike menyer og deler av systemet, selv om du er midt i et spill. Du skal for eksempel kunne besøke PlayStation-butikken og kjøpe en ekspansjon til et spill mens du spiller det.

Konsollen skal alltid være i «standby»-modus, og designet for å kunne automatisk laste ned oppdateringer mens du spiller. Det skal være mulig å skru av denne funksjonen om du ønsker full kontroll over når ting lastes ned.

Planen skal visstnok være å annonsere den nye konsollen like før E3 neste år.

Les også: Frister det med spillstreaming på PlayStation 4?
Les også: Microsoft ber nettsteder fjerne Xbox 720-dokument

Siste fra forsiden