Valve hyrer inn økonomiprofessor

Half-Life-studioet trenger hjelp med sin virtuelle økonomi.

Det er en kjent sak at det å jobbe for Valve ikke er helt som å jobbe for andre spillfirma. Half-Life- og Portal-utvikleren har lenge vakt oppsikt for sin flate firmastruktur fremfor et mer tradisjonelt hierarki. Nå gjør firmaet nye særegne krumspring, og hyrer inn en økonomiprofessor.

Professor Yanis Varoufakis har de siste årene vært en sterk aktør i debattene rundt den økonomiske krisen i Europa og særlig Hellas. For ikke lenge siden fikk Varoufakis en e-post fra Gabe Newell der den ikoniske Valve-gründeren viste interesse for hans analyser og synspunkter rundt den Europeiske økonomien.

– Vi har kommet over en rekke problemer etter hvert som vi bygger opp og lenker sammen våre virtuelle økonomier. Kunne du tenke deg å være konsulent for oss, spurte Newell i e-posten.

Yanis Varoufakis. (Foto: http://yanisvaroufakis.eu/)

Valve-grunnleggeren skal videre ha sammenlignet situasjonen firmaet jobbet med som noe som ligner Euro-krisen i Tyskland og Hellas. Det å koble sammen to ulike virtuelle økonomier skal vist by på komplekse problemer som ikke er ulikt den økonomiske balansen de to landene har slitt med i det siste.

Flat struktur med positive og negative sider

For et par måneder siden fikk Internett innsyn i en intern manual alle de nyansatte i Valve får utlevert. Her kommer det frem at den åpne firmastrukturen har både fordeler og bakdeler. Alle ansatte har en god del frihet i hvilke prosjekt de ønsker å jobbe med, men firmaet innrømmer at de ikke er veldig gode på å hjelpe ansatte med den faglige veksten.

Valve har to kommende titler i år, Counter-Strike: Global Offensive og Dota 2. Førstnenvte blir å se allerede om to måneder, mens sistnevnte for tiden er i en betaprosess.

Les også: Sniktitt: Counter-Strike: Global Offensive Les også: Er drømmen å jobbe for Valve?

Siste fra forsiden