Valve med stue-PC

Steamboksen kan bli en realitet i løpet av neste år.

I mars i fjor dukket de første ryktene om at Valve jobbet med spillmaskinvare for stua opp. Da ble det sagt at systemet kanskje kom til å hete Steam Box. Valve var raske med å avkrefte ryktene, men de lykkes ikke helt i å overbevise oss, og spekulasjonene har fortsatt i hele år.

Nå har Valve-sjefen Gabe Newell selv bekreftet at selskapet vil selge PC-er for bruk i stua, og at de etter alt å dømme vil gjøre dette allerede neste år.

Newell sa dette på det amerikanske VGA-arrangementet, hvor han fortalte at selskapets nåværende mål var å få PC-en til å fungere bedre i stua. Han fortalte at selskapet planlegger å lansere PC-er designet for å brukes på TV-apparatet, og Steam vil selvsagt være en viktig del av opplevelsen.

Vil konkurrere med konsoll

Disse PC-ene vil, ifølge Newell, konkurrere med konsollene til Microsoft og Sony. Steams nylanserte Big Picture-modus blir en viktig del av opplevelsen, og Newell sa også at Steams kommende Linux-støtte vil gi dem større fleksibilitet.

Bilder fra Big Picture-modus.

– Vår maskinvare vil kjøre på et svært kontrollert miljø. Hvis du vil ha mer fleksibilitet kan du kjøpe en normal PC. Dette er for folk som vil ha en løsning hvor de bare trenger å skru på maskinen, og så er de i gang, det er det folk vil ha i stua, sier Newell til spillbloggen Kotaku.

Men han tror ikke Valve vil være de eneste som vil selge slike PC-systemer neste år, og sier at en av PC-ens styrker er at mange ulike aktører kan prøve ulike løsninger, og så kan kundene finne de som passer best for dem.

Valve har tatt mange interessante grep med Steam i år, og har nå også begynt å selge nytteprogrammer på Steam. I oktober oppnådde systemet en ny rekord, med hele seks millioner påloggede brukere samtidig.

Les også: Steam Greenlight er nå lansert
Les også: Gabe Newell bekrefter Source 2

Siste fra forsiden