Valve-sjefen tok grep: Hatred er tilbake på Steam

Sjef Gabe Newell beklager at spillet ble fjernet.

Dystert.
Destructive Creations

Kontroversspillet Hatreds Steam-eksil ble en kortvarig affære. Tirsdag besluttet Valve å fjerne spillet fra sin avstemmingstjeneste Steam Greenlight, og meldte samtidig fra om at spillet ikke kom til å bli å se på nettbutikken deres. Onsdag morgen er spillet tilbake på tjenesten igjen, og kan dermed bli å se i sortimentet når det er ferdigutviklet dersom alt ligger til rette.

Flere har problemer med å svelge volden.

Ifølge Hatred-utvikler Destructive Creations skal de ha mottatt en e-post fra Valve-sjef Gabe Newell som personlig beklager for utestengelsen.

– I går hørte jeg at vi skulle ta Hatred av Greenlight. Siden jeg ikke var med i prosessen forhørte jeg meg internt om hvorfor vi gjorde det. Det viste seg at det ikke var en god beslutning, og vi kommer til å legge Hatred tilbake på tjenesten. Jeg beklager til deg og ditt team. Steam handler om å skape verktøy for innholdsskapere og kunder. Lykke til med spillet, hilsen Gabe, skal det stå i e-posten som ble sendt til studiosjef Jaroslaw Zieliński.

Før spillet ble trukket fra Steam Greenlight tirsdag hadde 13 148 personer stemt for å få spillet inn i butikken når det er ferdigutviklet.

Groteske sivildrap

Hatred virker voldsomt.

Følger man jevnlig med i nyhetsbildet bør det være åpenbart hvorfor Hatred vekker så store reaksjoner. I slipptraileren ruster en mørkkledt sinnamann seg opp med et våpenarsenal mens han snakker om å hate verden, alt og alle. Så labber han ut av huset sitt og begynner myrdingen. De bestialske drapene som vises blir desto tyngre å svelge av at ofrene trygler om nåde.

Valve er ikke den eneste kommersielle aktøren som har hatt innvendinger mot kontroversielle spillet. Noen dager etter annonseringen i høst ba Epic Games utvikleren om å fjerne deres logo fra videosnutten. Logoen var der for å signalisere at utvikleren brukte Epics spillmotor, Unreal Engine 4.

Hatred skal etter planen slippes i andre kvartal 2015. Så langt er kun Steam oppgitt som slipplattform.

Vår skribent mener at Hatred-situasjonen understreker at Steam har mye makt.
Med Steam har vi skapt nesten-monopolet vi lever i »

Siste fra forsiden