Valve: – Vi lager vår egen Steamboks

Gabe Newell forteller om Valves maskinvareplaner utover samarbeidet med Xi3.

I et intervju med The Verge forklarer Valve-sjefen Gabe Newell litt om planene for videre utvikling av, og samarbeid om, maskinvare. Uttalelsene kommer i kjølvannet av Xi3s avduking av sin egen Steam-optimaliserte mini-PC tirsdag.

Newell er på CES-messen for å snakke med potensielle maskinvare-partnere for sitt Steam-push. Samarbeidet med Xi3 er et av flere, og Valve ønsker å la andre få ta del i begivenhetene.

– Det vi ser er at det er en slags kamp mellom stengte, proprietære plattformer og åpne systemer. Vi mener det er positive og negative sider til åpne systemer som kan gjøre ting litt mer rotete – det er litt som å gjete katter – så vi prøver å finne de delene hvor vi ser for oss at vi kan gi mest verdi, og oppfordres så andre folk til å gjøre det. Det betyr at mange blir involverte. Vi ønsker ikke å ha mange restriksjoner på hvordan andre ønsker å gjøre dette, forteller Newell om potensielle partnerskap.

Gabe Newell. (Bilde: Valve)

Gir ut egen boks

Intervjuet gjør det også tydelig at Xi3-samarbeidet ikke har noe med den mytiske Steamboksen å gjøre; den jobber Valve nemlig med på egen hånd.

– Vi kommer til å gi ut vår egen, og kommer til å selge den selv, forteller sjefen.

I tråd med Valves harde fokus på Linux det siste året, kommer denne boksen til å benytte seg av systemet.

– Det kommer til å være en Linux-basert boks som du kan installere Windows på om du ønsker det. Vi har ingen planer om å gjøre det vanskelig. Dette er ikke en låst boks på noen som helst måte, forteller Newell om planene for egen hardware.

I tillegg til arbeidet med Steamboksen (som internt er kjent som Bigfoot) eksperimenterer selskapet med å få til kontrollere med lite latens, samt en drøss med andre egenskaper. Newell diskuterer for eksempel også mulighetene for å benytte seg av biometrisk data – altså, data som registrerer kroppsfunksjoner og data som brukes til å identifisere personer. Derimot kaster Newell bevegelseskontrollere stort sett under bussen, og tror ikke det er mye mer å hente der.

Les også: Valve og Xi3 avduker Steam-basert mini-PC Les også: Nvidia slipper egen spillmaskin

Siste fra forsiden