Verdens mest kjente juksekode

Retro Crew-gjengen ser på Konami-kodens lange historie.

Denne uken tar Retro Crew-gjengen for seg verdens mest kjente juksekode. De fleste som har vasset i spill og spillkultur de siste 25 årene har sikkert snublet over den velkjente knappetrykkeremsa flere ganger: Opp, opp, ned, ned, venstre, høyre, venstre, høyre, B og A.

Verdens mest kjente juksekode

Konami-koden har blitt velkjent siden den først dukket opp i Gradius i 1985. Siden den gang har den figurert i en drøss Konami-spill, og til og med enkelte titler av andre utgivere. Det nyeste eksemplet er bare et par uker gammelt – plotter du inn koden i Bioshock Infinite blir du belønnet med høyeste vanskelighetsgrad.

Spilet som startet Konami-kode-bølgen – Gradius.

Mest kjent er nok bruken i samarbeidsspillet Contra, eller Probotector som spillet het her på kontinentet. Plottet man inn koden på tittelskjermen fikk man begynne med hele 30 ekstraliv, noe som kom godt med om man ville komme seg gjennom det vanskelige spillet.

Jostein Hakestad, Are Ness Fløgstad og Stian Askeland går gjennom noen av de mest – og minst – kjente spillene der koden kan tas i bruk. Her får vi høre om alt fra enkle ting som ekstraliv eller «power ups», til bakommateriale og mer finurlige skjulte hemmeligheter.

I Contra får man 30 ekstraliv om man bruker koden.

Gutta kommer også litt ut av kodesnakken til tider, og svirrer innom flere av Konamis spillserier, slik som Metal Gear og Castlevania. Helt på tampen går gjengen gjennom kommentarene fra forrige episode som handlet om Capcoms DuckTales-spill.

Har du noen Konami-kode-minner? Del de gjerne i kommentarfeltet, så plukker Retro Crew-gjengen opp de beste til neste episode.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som graver bakover i spillhistorien og plukker frem både minneverdige og mer ukjente tema. Showet lages av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Så langt har gutta spilt inn 30 episoder. Her finner du de tre nyeste:

Episode 29: Capcoms DuckTales-spillEpisode 28: De beste nyversjoneneEpisode 27: – StarCraft introduserte den perfekte strategiformelen

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil her.

Siste fra forsiden