Verdens skumleste spill får oppfølger

Frictional bekrefter A Machine for Pigs.

Svenske Frictional Games og britiske thechineseroom har bekreftet ryktene om at de samarbeider om en oppfølger til det uhyggelige grøsserspillet Amnesia: The Dark Descent.

Spillet heter Amnesia: A Machine for Pigs, og det er thechineseroom som står for størstedelen av selve utviklingen. De lanserte nylig Dear Esther, et spilleksperiment som i alle fall beviser at de mestrer det å skape stemning.

Handlingen foregår i 1899, seksti år etter hendelsene i det originale Amnesia. Spillet følger den rike industrialisten Oswald Mandus, som nylig har kommet tilbake til London etter en katastrofal ekspedisjon i Mexico. Mandus får kraftig feber, og han slås fullstendig ut i flere måneder.

Jeg vil ikke vite hva dette er.

Mens han svever mellom liv og død plages han av feberdrømmer om en mørk og mystisk maskin. Så våkner han plutselig opp, samtidig som han hører lyden av en kraftig motor som starter.

Det er alt vi vet om spillet, men skaperne forteller at målet er å skape en like skremmende opplevelse som Amnesia. De blir skuffet om det ikke resulterer i like mange Youtube-videoer av folk som skremmes fra sans og samling som Amnesia gjorde.

Amnesia: A Machine for Pigs kommer til PC først, mens Mac og Linux får det senere. Du kan lese et kort intervju med skaperne hos Joystiq.

thechineseroom jobber forøvrig også med et åpen verden-spill som heter Everybody’s Gone to the Rapture. Frictional har også et annet prosjekt på gang, men det vet vi ikke navnet på.

Siste fra forsiden