– Vi setter en ny standard

Neste Call of Duty får ny nettfunksjonalitet som kan koste penger.

Knivingen mellom de to store aktørene på krigsskytespillmarkedet, EA og Activision, har tilspisset seg det siste året. Førstnevnte er i full gang med sin foreløpig største satsning, Battlefield 3, men er fortsatt en klar nummer to. Sistnevnte har den klart største spillserien med Call of Duty, men har opplevd mye turbulens på hjemmebane. Det ser likevel ut til at Activision er klare med svar på tiltale til EAs påstand om at Battlefield 3 simpelthen er et bedre spill.

Eric Hirshberg, som leder utgivergrenen av Activision, holdt nylig et foredrag for investorer under et internt arrangement. Her hevdet han at det neste kapittelet i Call of Duty-serien vil sette en ny standard. Det melder Eurogamer.

Sånn gjør investorene med deg om du ikke oppfyller salgsmålene.

– Vi skal sette lista på nytt, med strålende kreativitet, massiv skala og et unikt online-univers til å akkompagnere det hele. Vi skal gi spillere et helt nytt nivå av innlevelse, tilknyttethet, samfunnsfølelse og storslått action, sa Hirshberg til de oppmøtte.

Satser på nettspilling

Det vites veldig lite om det kommende storspillet i Call of Duty-serien, men det spekuleres i at historien skal finne sted før de andre spillene i Modern Warfare-historielinjen. I tillegg har det nå blitt en del snakk om den nye nettfunksjonaliteten.

– Sist gang vi møttes fortalte jeg dere at vi lagde et helt eget studio kalt Beachhead, som ledet utviklingen av et nytt nettunivers. Denne plattformen skal komme med et spekter av tjenester, og kommer til å skape en glød blant spillerne som aldri før. Den har vært under utvikling i nesten to år, og vi er veldig spente på hvor mye mer verdi og engasjement vi kan skape med den, fortsatte sjefen.

Ryktene sier at det blir eksplosjoner i neste Call of Duty også.

Det skal videre ha blitt forklart at noen aspekter av den nye nettjenesten vil koste penger, uten at det er kjent akkurat hva. Andre tilsvarende spill har blant annet solgt ekstrautstyr, våpen og kostymer for småsummer. Det presiseres allikevel at brorparten av tjenestene vil være gratis.

Et knippe kilder har fortalt Eurogamer at Modern Warfare 3 slippes den 8. november. Vi regner med å få mer konkret informasjon om akkurat dette i ukene som kommer.

Det er også grunn til å tro at det neste Call of Duty-spillet vil få stort fokus på årets E3-messe i Los Angeles, hvor vi deltar med hele tre journalister. Den går av stabelen 7. juni.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden