Vil gi ut Diablo III i år

Det jobbes på spreng med å ferdigstille den etterlengtede oppfølgeren.

Som oppfølgeren til storsuksessen Diablo II fra 2000 er det store forventninger til Diablo III. Blizzard er en svært kompetent spillutvikler, og detviharsett av spillet ser lovende ut – det er likevel hevet over enhver tvil at mye skal klaffe for at brukerbasen sier seg fullstendig fornøyd etter 11 års ventetid.

Inntil dette punktet har det sett ut som om spillet blir klart for lansering neste år. Blizzard har gjort tradisjon ut av å ikke fastsette utgivelsesdatoer for sine spill før de er helt sikre på at de kan overholde dem, noe som også har vært et punkt for frustrasjon for mange lengtende spillere.

Dette er det mange som venter på.

Nå skriver Gamespot at spillet meget vel kan komme ut i år. Kilden skal være Blizzard-sjefen Mike Morhaimes utsagn under en investorkonferanse i natt.

Her ble det sagt at de jobber på spreng med å få ut spillet i år, men at det fortsatt er for tidlig å binde seg til et konkret slippvindu. De vil altså ikke love noe. Morhaime tok også opp de siste dagenes kontroverser i forbindelse med at Diablo III skal la deg kjøpe utstyr for ekte penger.

Sjefen bedyrer at spillet fortsatt får en tradisjonell forretningsmodell med én innledelse avgift og regelmessige utvidelsespakker til en gitt pris. Det ser altså ikke ut til at de har planer om å gå over til en mikrotransaksjonsmodell med det første.

Diablo III utgis til PC, men det er uklart når.

Les også: Tilbakeblikk på Diablo II
Les også: Er Diablo-sjangeren død?

Siste fra forsiden