Vil ikke ha spill fra andre plattformer

Microsoft ønsker ikke spill som har debutert på PlayStation.

Det er en kjent sak at plattformholderne ønsker å skaffe seg eksklusive spill for konsollene sine. Mindre kjent er det imidlertid at noen av dem rett og slett ikke ønsker spill som har debutert på andre plattformer.

Dette gjelder i første rekke Microsoft, som står bak Xbox 360. Ifølge Eurogamer, som har sett retningslinjene de gir til utgivere og utviklere, krever de at spill som skal gis ut på Xbox 360 må lanseres tidligere eller samtidig med versjoner på andre konsoller.

– Spill for Xbox 360 må i verste fall skipes samtidig med andre videospillplattformer, og må ha minimum de samme funksjonene og innholdet som versjoner for andre plattformer i alle regioner hvor spillet er tilgjengelig, heter det.

Hvis ikke spill oppfyller disse kravene kan de bli nektet utgivelse på Xbox 360.

Dette gjelder både for spill i butikk og digitalt distribuerte titler. Eurogamer har snakket med Microsofts europeiske Xbox-sjef, Chris Lewis, som forsvarer politikken:

– Vi vil åpenbart forsøke å beskytte vårt område så godt vi kan, og få eksklusivitet. Jeg kan ikke gå inn på spesifikke vilkår, men du kan være sikker på at vi alltid vil forsøke å maksimere vår fordel for å sørge for at vi stiller likt med konkurrentene, eller stiller med fordeler så ofte som mulig.

Sony ser ikke ut til å ha like strenge krav. Eurogamer peker på lanseringen av tidligere Xbox 360-eksklusive titler som Limbo og Lara Croft and the Guardian of Light som eksempler på at de tillater spill som debuterer på andre plattformer.

Siste fra forsiden