Visste du at Gamer.no har egen Rust-server?

Nå har den brukerstyrte serveren fått egen nettside og mange oppdateringer.

Idar «Basse» Moss

Serverdetaljer:

Vis mer

Navn: Gamer.no PvP/Sleepers IP: 95.143.206.158 Port: 28315 Antall plasser: 200

Du logger deg på ved å trykke på F1 i hovedmenyen og skrive «net.connect 95.143.206.158:28315»

Admins: «Nitelite», «Empire», «Hovland», «Loki» og «Basse».

Mumble:

Serveren har også en dedikert Mumble-server til disposisjon. Den finner dere på mumble.rustgamer.no. Port: 2362.

I januar ble Gamer.no kontaktet av en kameratgjeng som ville drifte en en server i vårt navn for det populære overlevelsesspillet Rust. Spillet har mange likhetstrekk med DayZ, men i tillegg til åpne miljøer og spillerkamper kan spillerne bygge hus, lage egne våpen, kroppsbeskyttelse og andre ting.

Utgangspunktet for serveren var savnet etter en dedikert, norsk server med aktive administratorer som holder juksemakere unna.

Flere nullstillinger siden sist

Mye har skjedd med både Rust-spillet og serveren siden åpningen tidligere i år. Spillet har blant annet fjernet zombiene og erstattet dem med ulver og bjørner, mens serveren har gjennomgått flere planlagte og ikke-planlagte nullstillinger. Den siste store endringen skjedde for bare et par dager siden:

– Det har nå blitt lagt til varighet på enheter i Rust, noe som gjør at våpen og utstyr etter hvert blir «oppbrukt». Man kan reparere dem, men for hver gang vil tilstanden bli dårligere, forteller iniativtaker Tom Thorsen til Gamer.no.

Ved en nullstilling starter alle spillerne på likt. Dermed har nye spillere det samme utgangspunktet som de etablerte.

Serveren har også fått egen nettside med nyheter, diskusjonsforum og bildegalleri. Hjemmesiden er finansiert av spillerne selv gjennom donasjoner. Det hele er non-profit og alle donasjoner går til serverleie og eventuelle premier i kommende arrangementer.

Straffer de som bevisst ødelegger for nykommere

Stemningen på serveren er som regel god, og onsdag var det opp mot 80 personer inne samtidig. Det er imidlertid ikke alle som vet å oppføre seg. Siden oppstarten i januar har de ansvarlige blitt enda mer observant på folk som er bevisst ute etter å ødelegge opplevelsen for nye spillere:

– Det er ikke veldig lett å holde styr på, men hvis samme person blir tatt i å jakte på «freshies» vil han få en straff. Vi er fortsatt spillende admins, men er for det meste veldig snille mot nye spillere vi måtte treffe på. Har vi litt ekstra mat for eksempel, så kan det fort hende at en heldig ny spiller får litt.

Vestlendingen forteller også litt om fremtidsplanene og spillerøkonomien:

– Vi har planer om å innføre et tillegg som implementerer spillerøkonomi, der man får penger for å jakte på dyr, drepe spillere og så videre. Men først må vi finne en vei rundt problemet med at folk vil drepe nye spillere for å få penger for det. Med bedre spillerøkonomi vil det også komme en markedsplass, belønningsfunksjon og så videre.

Vil du hjelpe til med driften?

Han forteller at de er ute etter to nye administratorer og måter å forbedre opplevelsen for spillerne.

– Vi er veldig strenge på krav og tidligere erfaring, men «CV» kan sendes til meg via www.rustgamer.no. Bruk gjerne forumet for å tipse oss om hvordan serveren kan bli bedre, avslutter Thorsen.

Rust er utgitt gjennom Early Access-programmet til Steam og er fortsatt under utvikling. Det er ikke kjent når spillet skal gis ut i ferdig versjon.

Siste fra forsiden