VR-utgave av Fallout 4 og Doom er på vei

Bethesda slår hardt på virtuell virkelighet-tromma.

Bethesda Softworks

Under Bethesdas E3-pressekonferanse natt til mandag ble det avslørt at Fallout 4 kommer til HTC Vive. Og når vi sier Fallout 4 mener vi hele det originale spillet.

– Vi syns det beste med virtuell virkelighet, er muligheten til å leve seg fullstendig inn i en annen verden. Og den spillsjangeren som er best på innlevelse, er førstepersons sandkasserollespill, forteller Bethesdas markedsføringssjef Pete Hines før han slipper Fallout 4-bomben.

Det var ikke mange detaljer å få om utgivelsen, men det ble bekreftet at spillet vil bli sluppet en gang i 2017. De som var til stede under konferansen fikk også muligheten til å teste en demoversjon av spillet.

Blir Doom for heftig med VR-briller?
Espen Jansen/Gamer.no

I tillegg til Fallout 4 ble det kunngjort at en VR-versjon av Doom kommer etter hvert. Her ble enda mindre nevnt; det ble ikke en gang bekreftet om det er snakk om det fulle spillet eller bare en demo.

Satser på VR

Det kan virke som selskapet har troen på VR, og ønsker å bruke storspillene sine for å vise hva den realtivt unge teknologien har å by på.

– Helt siden moderne virtuell virkelighet entret rampelyset har vi jobbet i skyggene med å perfeksjonere teknologien. Nå ønsker vi at spillere skal oppleve plattformen med våre nyeste storspill, forteller Hines under pressekonferansen.

Les også: EA har langsiktige planer med Star Wars

Les alt vi skriver om årets E3

Siste fra forsiden