Warcraft-filmen har fått slippdato

Orkene menger seg med julemarsipanen om et par år.

Tirsdag kveld annonserte Legendary Pictures og Universal at spillefilmen basert på Warcraft-universet kommer 18. desember 2015. Det vil med andre ord ha gått over ni år siden vi først fikk nyss om filmen til vi kan benke oss ned med popkorn i kinosalene.

Veien til lerretet har heller ikke gått helt som planlagt. Opprinnelig var planen at Spider-Man- og Oz the Great and Powerful-regissøren Sam Raimi skulle være masthodet i filmingen, men han kastet fra seg prosjektet etter en trøblete periode der han hevder at Warcraft-eier Blizzard kommunisere dårlig. Sammen med Robert Rodat skal han ha opplevd å miste ni måneder med arbeid etter at spillselskapet ikke informerte om endringer i planene for filmen.

– Helt ærlig synes jeg det var vanstyre fra deres side å ikke fortelle oss at de hadde skutt ned den første ídéen vår, fortalte Raimi tidligere i år.

Warcraft-filmen skal blande live-action og datagrafikk.

Ny regissør

Nå er det Duncan Jones, kjent fra Moon og Source Code som kommer til å rope «action!» på settet når innspillingen begynner tidlig neste år. Med seg på manus har han Charles Leavitt, som har filmer som Blood Diamond og K-PAX på resymeet. Blizzard-ikon og Warcraft-mester Chris Metzen inntar en produsentrolle sammen med fire andre fra Legendary Pictures og Atlas Entertainment.

Lite er kjent om filmens handling enda, men vi vet at det ikke er en ren adapsjon av noen av de tidligere Warcraft-historiene.

Warcraft er ikke den eneste spillserien som tyr til filmen for øyeblikket. Neste år spiller Breaking Bad-stjernen Aaron Paul i bileposet Need for Speed. Det ryktes også at Michael Fassbender skal ha hovedrollen i en kommende Assassin’s Creed-film, som etter planen skal slippes sommeren 2015.

Les også: Sniktitt på Hearthstone: Heroes of Warcraft Les også: Blizzard vurderer mikrotransaksjoner i World of Warcraft

Siste fra forsiden