Watch Dogs får slippdato

Ubisofts spennende åpen verden-spill kommer før jul.

Den franske spillutgiveren Ubisoft har annonsert at Watch Dogs vil lanseres 21. november. Spillet kommer til det aller meste av populære spillplattformer, inkludert Wii U og PlayStation 4. For å friste folk til å punge ut før lansering har Ubisoft annonsert ikke mindre enn fire forskjellige spesialutgaver av spillet, i tillegg til den ordinære utgaven.

Watch Dogs er et åpen verden-spill der du får kontroll over hackeren Aiden Pearce. Han befinner seg i en moderne by, hvor det meste er koblet opp mot et sentralt operativsystem. I og med at han er en hacker, kan han koble seg opp mot dette og manipulere alt fra mobiltelefoner til gatelys for å oppnå målene sine.

Store og rike miljøer

Vi loves blant annet svært omfangsrike spillmiljøer. På forrige E3 snakket vi med produsent Dominic Guay, som lovet dette:

Store løfter.

– Dette et vår utgave av Chicago. Byen skal være veldig stor, men du skal kunne komme deg raskt rundt omkring ved hjelp av hurtige kjøretøy. Dersom du heller ønsker å ta det med ro kan du utforske alle gater, bygninger, bygningenes interiør, og selvfølgelig all den digitale informasjonen byen byr på.

I tillegg skrøt Guay av stor valgfrihet. Ikke bare skal spillerne få mulighet til å løse de individuelle situasjonene som de vil, og surre fritt rundt i byen på jakt etter sideoppdrag, men det blir visstnok også mulig å gjøre ting som får store konsekvenser for handlingen videre.

Realisme skal også være viktig for utviklerne:

– En av tingene vi prøver å oppnå med spillet er realistisk vold. Det er veldig enkelt å lage tegneserievold, med ekstravagante Michael Bay-aktige eksplosjoner, men i disse eksplosjonene dør det aldri folk. Vi prøver å nærme oss mer en Michael Mann-innstilling, der kuleveksling midt i Chicago vil føre til at folk dør. Vi håper at spillerne faktisk føler ansvar ovenfor de sivile, for de har sine egne liv som du har tilgang til gjennom hackingen din. Dersom du likevel ønsker å gå gung ho og skyte alt som rører seg, er det mulig å gjøre det, men da må man leve med konsekvensene.

Det blir spennende å se om Watch Dogs klarer å innfri utviklernes ambisiøse løfter. Det finner vi altså ut før jul.

Les også: Ubisoft bekrefter nytt Flashback
Les også: Enorm verden i storspillet Assassin's Creed IV: Black Flag

Siste fra forsiden