Wii U debuterer i Japan i desember

Nintendo avslørte pris, lanseringsdato og detaljer for sin nye konsoll.

Torsdag morgen sveivet Nintendo i gang en pressekonferanse der de blant annet avslørte at deres neste hjemmekonsoll, Wii U, blir sluppet i Japan den 8. desember i år. Samtidig ble den japanske prisen slått fast.

Faktisk ruller Mario-giganten ut to utgaver av systemet: en «basic»-pakke og en «premium»-pakke. «Basic»-utgaven inneholder 8 gigabyte med lagringsplass og kommer til å koste 26250 yen, noe som tilsvarer om lag 2000 norske kroner. «Premium»-utgaven skilter derimot med 32 gigabyte med oppbevaringsplass og et abonnement på Nintendos premium-nettjeneste, og koster 31500 yen, om lag 2400 norske kroner.

Om vi ser litt bakover i historien kan vi se at Nintendo Wii kostet 25000 yen ved lansering i 2006, og at den norske utsalgsprisen da lå på 2499 kroner. Det er da ikke utenkelig at de to Wii U-pakkene kommer til å koste 2499 kroner og 2999 kroner her til lands, selv om beløpet kan ende opp med å bli litt høyere. Nintendo kommer til å avsløre den europeiske prisen og datoen klokka 16:00 torsdag ettermiddag. De som vil kan følge pressekonferansen på Nintendos nettsider.

Mario som lanseringstittel

Wii Us lanseringstitler vil blant annet være Nintendo Land og New Super Mario Bros. U. Dette betyr at Wii U er den første Nintendo-konsollen siden Nintendo 64 som lanseres med et Mario-spill.

New Super Mario Bros. U blir lanseringstittel.

Samtidig kunne Iwata fortelle at spilldiskene vil romme 25 gigabyte og leses av 22,5 megabyte i sekundet, noe som gjør at drevet vil være mellom to og tre ganger så raskt som Xbox 360 og PlayStation 3. Konsollen har også to gigabyte med minne. En gigabyte skal brukes til spillene, og en gigabyte er forbeholdt systemet.

Mer spennende er det at Nintendo skal gjøre det mulig å overføre spillene du har kjøpt på WiiWare og Virtual Console på Nintendo Wii. Om dette også blir mulig her i vesten er usikkert på nåværende tidspunkt, men vi får forhåpentligvis høre noe om det når Nintendo ruller ut den vestlige konferansen klokken 16:00 torsdag ettermiddag.

Les også: Vi har prøvd Wii U Les også: Kommentar: Vi forventer mer enn dette, Nintendo

Siste fra forsiden