Wii U selges med svært lite tap

Nintendo vil tjene penger om du kjøper et spill med konsollen din.

Nintendo har tradisjonelt tjent penger på alle salg av sine konsoller. Dette høres kanskje åpenbart ut, men i konsollbransjen er det ikke det. Microsoft og Sony har nemlig solgt sine konsoller med tap, i alle fall i en viss periode, for å holde prisene nede og sikre gode salgstall. Pengene har de så tjent på salg av spill – grunnen til at konsollspill er dyrere enn PC-spill er rett og slett at konsollprodusentene skal ha en solid andel av inntektene fra hvert solgte spill.

Med Wii U bryter Nintendo sin tradisjonelle strategi, og følger etter konkurrentene. Det har nemlig tidligere kommet frem at hver Wii U-konsoll vil selges med tap.

Tapet er imidlertid ikke særlig stort. Ifølge sjefen for Nintendo i Amerika, Reggie Fils-Aime, skal det bare ett spillsalg til før regnskapet går i pluss per bruker. Det vil si at hvis du kjøper en Wii U-konsoll og samtidig kjøper med deg et spill, vil Nintendo tjene penger på handelen din.

– Med en gang vi får kjøperen til å kjøpe ett spill, blir hele transaksjonen profitabel, sier han til Mercury News.

God jul for Nintendo?

Som nettstedet Eurogamer påpeker er det sannsynlig at de aller fleste som kjøper en Wii U denne sesongen også vil plukke med seg et spill eller to til den nyinnkjøpte konsollen sin, betyr det at Nintendo fortsatt ligger an til å tjene gode penger i julerushet.

Dette kan også ha negative konsekvenser. Ubisoft er en av tredjepartsutgiverne som har investert mest i å lage spill til Wii U, og de later til å mene at konsollen koster for mye:

– Jeg ønsker meg alltid lavere pris, så jeg kan ikke si jeg er fornøyd. Jeg er aldri fornøyd når maskinene er dyre. Vi må huske på at sammenlignet med en iPad, er den billig. Med tanke på hva den byr på, er den billig. Men jeg håper de kan senke prisen med tiden, sa Ubisoft-sjefen Yves Guillemot til nettstedet GamesIndustry.biz tidligere denne måneden.

Wii U er allerede ute i USA. Her til lands kommer den i salg 30. november. Grunnpakken kan skaffes for cirka 2800 kroner her til lands, og konsollen er dermed betydelig dyrere enn sine to konkurrenter.

Les også: Vi har prøvd Wii U
Les også: Wii U får regionlås

Siste fra forsiden