Xbox 360 vil fortsatt bruke Microsoft-poeng

Microsoft benekter at de vil fase ut den upraktiske betalingsmåten.

Tidligere denne uken dukket det opp rapporter om at Microsoft var på vei til å fase ut Microsoft-poeng som betalingsmåte på Xbox 360. Dette er imidlertid ikke tilfelle, ifølge en Microsoft-talsmann som har snakket med teknologinettstedet The Verge.

– Microsoft-poeng vil fortsette å være betalingsmåten for kjøp av innhold på Xbox 360, sa han enkelt og greit.

Ryktene om at poengene er på vei ut har gått en stund, og allerede i januar ville kilder ha det til at Microsoft kom til å fase ut betalingsmåten i løpet av dette året. Det viser seg nå at rapporten bare fikk med seg halve sannheten. Microsoft-poengene skal ikke være påtvunget betalingsmåte i selskapets nye markedsplass for Windows 8, men eiere av Xbox 360 må fortsatt bruke dem om de ønsker å gjøre kjøp over Xbox Live.

Det vil forvirrende nok si at hvis du ønsker å kjøpe musikk via Xbox Music eller film via Xbox Video med ordentlige penger, må du gjøre det fra en Windows 8-maskin. Du kan ikke gjøre det på Xbox 360.

Liksompengene til Microsoft har fått mye kritikk i årenes løp, fordi mange mener de gjør det vanskelig å se den reelle kostnaden til ting man kjøper på tjenesten, og fordi man må kjøpe dem separat. Det er nærmest umulig å kjøpe et antall Microsoft-poeng som samsvarer nøyaktig med prisen på det du ønsker å kjøpe.

Det er mulig å bruke tjenester som Microsoft Points Converter for å finne den virkelige verdien av Microsoft-poengene dine.

Les også: Kommentar: Hvorfor er digital distribusjon så vanskelig?
Les også: Slik kan Xbox Live ha blitt hacket

Siste fra forsiden