– Xbox 360 vil holde i tre år til

Microsoft hevder at over 100 nye spill er på vei til den gamle traveren.

Mens spillverdenen venter spent på Xbox One og PlayStation 4, ser det ikke ut som om de gamle traverne på markedet er klare til å pakkes ned helt enda. I hvert fall ikke hvis vi skal tro Microsofts Yusuf Mehdi, som under en presentasjon på Citi Glogbal Technology Conference fortalte at Xbox 360 skal ha et liv på minst tre år til, samt at konsollen håver inn gryn for selskapet nå i innspurten. Dette melder Eurogamer.

I tillegg fortalte han at Microsoft kommer til å få ut over 100 nye spill til Xbox 360 i årene som kommer.

– Vi kommer til å fortsette å investere i Xbox 360, og de to konsollene kan jobbe sammen [Xbox 360 og Xbox One, jorun.anm]. Det er ikke sånn at når vi gir ut Xbox One så slutter 360-en din å virke. Vi kommer til å fortsette å støtte den, forteller Mehdi.

Grand Theft Auto V er nok et av spillene som vil drive Xbox 360-livet litt videre.

Lønner seg sjelden

Å gi ut nye konsoller er som regel ikke profitabelt før et par år etter lansering. Både Microsoft, Sony og Nintendo selger nye konsoller med tap av varierende grad. Grunnet prisendringer på både komponenter og konsollene er det usikkert om noen av de er lønnsomme i seg selv, eller om produsentene satser på å få inn inntekter fra andre kanaler.

Nintendo har på sin side fortalt at Wii U ikke er det største tapssluket, og hevdet i fjor høst at et Wii U-kjøp ble profitabelt så snart en kunde også kjøper et spill.

Les også: Nintendo er skuffet over Wii U-salget Les også: Utviklerne håver inn under Steam-salgene

Siste fra forsiden