Xbox One blir rimeligere enn forventet

Microsoft avslører den norske prisen.

Da Microsoft annonserte at Xbox One kom til å koste 499 euro i Europa, antok de fleste at den norske prisen kom til å ligge rundt 5000 kroner. I spillindustrien har man nemlig for vane å oversette euro til kroner ved å legge på en ekstra null, i stedet for å følge den reelle kursen.

Kan bli 1000 kroner rimeligere enn først antatt

Nå har imidlertid Microsoft selv lagt ut Xbox One for forhåndsbestilling, og prisen de skal ha er lavere enn forventet. Om du ønsker å sikre deg en av de første konsollene som kommer til landet, må du ut med 3990 kroner. Det tilsvarer 519 euro med dagens kurs.

Microsoft har bekreftet overfor Gamer.no at prisen er korrekt.

Det er ikke usannsynlig at dette er prisen andre butikker også kommer til å operere med, selv om prisen for øyeblikket ligger mellom 4490 kroner og 4990 kroner – altså det de fleste opprinnelig forventet.

– Vi opererer ikke med veiledende pris overfor forhandlere. Om butikker setter prisen lavere eller høyere er opp til dem, sier Erik Kleven, PR-ansvarlig for Xbox i Norge til Gamer.no.

Les også: Dette er Xbox One-svarene vi har ventet på

Xbox One hos Microsofts egen butikk.

På linje med prisen hos våre naboer

Den norske prisen hos Microsoft er på linje med hva konsollen koster i andre nordiske land. I Sverige koster den 4495 svenske kroner, som tilsvarer cirka 3970 norske kroner. I Finland koster den 529,99 euro, som er like over 4000 kroner. Danskene har ikke fått noen pris enda.

Konsollen kommer i salg i november, men noen spesifikk dato har vi fortsatt ikke fått. Hvert Xbox One-system som selges vil inneholde en konsoll med en harddisk som har 500 gigabyte lagringsplass, samt Blu-ray-spiller, innebygget Wi-Fi, ny Kinect, en trådløs kontroll og en 14 dagers prøveperiode på Xbox Live Gold.

I tillegg vil oppladbare batterier og et kablet hodesett være tilgjengelig på lanseringsdagen.

Sony henviser til forhandlerne

PlayStation 4 kommer også til Norge før jul og er annonsert til 399 euro i europeiske land. Utsalgsprisen i Norge vil ende på 3100 kroner dersom Sony følger samme strategi som Microsoft.

Les også
Tankeleser på frifot

Sony selv ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om den norske prisen.

– Jeg kan ikke fortelle deg annet enn at vi ikke kommuniserer pris, og vi henviser til kjedene for prisen på PlayStation 4, skriver Marius Steen, nordisk PR-ansvarlig hos PlayStation, i en SMS til Gamer.no.

Ønsker du å få varsel når Xbox One eller PlayStation 4 går ned i pris? Abonner på prisvarsel gjennom vår Prisguide.

Les også: Sterk forestilling av Microsoft på E3
Les også: Microsoft har øremerket 6 millarder til eksklusive spill

Siste fra forsiden