Xbox One bør ligge vannrett

Microsoft fraskriver seg ansvar dersom konsollen settes på høykant.

Dagens spillkonsoll fra Microsoft, Xbox 360, kan du sette akkurat hvordan du vil, slik at den passer best inn i stua di. Horisontalt, vertikalt, spill-skivene spilles av uansett. I et intervju med australske GameSpot forteller Microsoft at det ikke blir like lett for den kommende konsollen Xbox One.

– Vi støtter ikke vertikal orientering, det gjør du på egen risiko. Det er ikke et problem med kjølingen, men fordi vi ikke har designet det optiske disk-drevet for vertikal stilling, forteller produktsjefen Albert Penello til GameSpot.

Måtte velge

Korrekt posisjonering. (Foto: Barone Firenze/Shutterstock)

Siden de har valgt et spor hvor du putter inn spillskiven i stedet for en skuff som kommer ut av konsollen, sier Penello at de måtte velge enten horisontal- eller vertikal orientering. Litt merkelig er det, siden både PlayStation 3 og PlayStation 4 også har lignende spor til spillplatene, uten at det låser dem til enten vertikal- eller horisontal orientering.

Ifølge Penello er det ikke mange som vil irritere seg over en begrensning som dette. Microsofts tall sier at bare 20 prosent av brukere har sin Xbox 360 vertikalt, mens de andre 80 prosentene har den liggende horisontalt.

Se! Den står på høykant! (Foto: Barone Firenze/Shutterstock.com)

Høy- og lavkant

Å sette konsollen sin vertikalt har vært gangbar praksis i lang tid. I nyere tid er det nok PlayStation 2 som satte trenden i gang, mens det var fullt mulig med både Xbox 360 og PlayStation 3. Det eneste man måtte passe på var å ikke sette konsollene på høykant feil vei, slik at vifteåpningene ikke ble blokkert.

Det er ikke kjent om PlayStation 4 vil ha muligheten til å stå vertikalt, men Sonys markedsføring antyder så langt at det skal være uproblematisk. Konsollen er avbildet både i vertikal og horisontal posisjon, så det er ikke en urimelig antagelse.

Les også: Vi har testet Xbox One Les også: Se hva du får i Xbox One-pakken

Siste fra forsiden