Xbox One-spill kan spilles mens de lastes ned

Xbox One-spill kan spilles mens de lastes ned

Microsoft tar sikte på å korte ned ventetiden mellom kjøp og spilling.

Kjøper man spill digitalt på Xbox One, kan man begynne å spille allerede før de er ferdig nedlastet. Dette melder Polygon.

At fysiske Xbox One-spill vil kunne spilles mens de installeres fortalte Microsoft allerede i mai da de trakk sløret av konsollen. Dette er dog første gang de nevner en lignende funksjonalitet i nedlastbare spill.

Konsollkonkurrent Sony var en smule tidligere ute med å fortelle om sine lignende planer. Under PlayStation 4-avdukingen i februar fortalte Sony at deres kommende konsoll vil ha den samme funksjonaliteten som Microsoft forteller om nå. I tillegg vil også de la spillerne begynne å spille sine ferskkjøpte fysiske spill mens de installeres.

Flere likheter

Spill mens du laster ned.
Spill mens du laster ned.

Dette er ikke den eneste funksjonaliteten de to konsollene deler. Begge satser for eksempel på å la spillere dele opptak og direktesendinger av at de spiller via hver sin strømmingstjeneste – Sony samarbeider med Ustream.com, mens Microsoft har sikret seg en avtale med Twitch.tv.

Tidligere var konsollene mer ulike. Microsoft ønsket å kreve en stabil internettlinje som krav for å spille Xbox One, og hadde også planer om å endre hvordan bruktspillsalget tok sted. I tillegg ville de la spillere dele spill mellom seg på Xbox Live. De droppet dog disse egenskapene da de bestemte seg for å fjerne internettkravene og bruktspillplanene for om lag en måned siden.

Les også: Xbox One kommer i november
Les også: Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One

Kommentarer (11)

Forsiden akkurat nå

Til toppen