Xbox One-spill kan spilles mens de lastes ned

Microsoft tar sikte på å korte ned ventetiden mellom kjøp og spilling.

Kjøper man spill digitalt på Xbox One, kan man begynne å spille allerede før de er ferdig nedlastet. Dette melder Polygon.

At fysiske Xbox One-spill vil kunne spilles mens de installeres fortalte Microsoft allerede i mai da de trakk sløret av konsollen. Dette er dog første gang de nevner en lignende funksjonalitet i nedlastbare spill.

Konsollkonkurrent Sony var en smule tidligere ute med å fortelle om sine lignende planer. Under PlayStation 4-avdukingen i februar fortalte Sony at deres kommende konsoll vil ha den samme funksjonaliteten som Microsoft forteller om nå. I tillegg vil også de la spillerne begynne å spille sine ferskkjøpte fysiske spill mens de installeres.

Flere likheter

Spill mens du laster ned.

Dette er ikke den eneste funksjonaliteten de to konsollene deler. Begge satser for eksempel på å la spillere dele opptak og direktesendinger av at de spiller via hver sin strømmingstjeneste – Sony samarbeider med Ustream.com, mens Microsoft har sikret seg en avtale med Twitch.tv.

Tidligere var konsollene mer ulike. Microsoft ønsket å kreve en stabil internettlinje som krav for å spille Xbox One, og hadde også planer om å endre hvordan bruktspillsalget tok sted. I tillegg ville de la spillere dele spill mellom seg på Xbox Live. De droppet dog disse egenskapene da de bestemte seg for å fjerne internettkravene og bruktspillplanene for om lag en måned siden.

Les også: Xbox One kommer i november Les også: Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One

Siste fra forsiden