Xi3s Steam-boks slippes til jul

For tusen dollar får du mikrokonsollen inn i stua.

Maskinvarefirmaet Xi3 har fortalt at deres Steam-støttede mini-PC, kalt Piston, kommer på markedet rundt juletider. Det lille vidunderet kan bli din for spenstige 1000 dollar, noe som tilsvarer om lag 5700 kroner. Dette melder Eurogamer.

Vel og merke er dette ikkeValves såkalte «Steamboks», men et produkt som utvikles med støtte fra Valve. Boksen er utviklet med tanke på å kunne kjøre Steam i storskjermsmodus – perfekt til TV-bruk, med andre ord.

Xi3s Piston har 8GB RAM og en 3,2 Ghz Quad Core-prosessor, samt en 128 GB SSD-disk som kan utvides om ønskelig, så den klarer nok å sparke greit fra seg. Hva slags grafikkkort som er pakket inn i den lille boksen vet vi ikke enda.

Xi3s Piston kommer til jul.

– Vi tror det er et svært behov for en maskin som tar det beste fra både PC- og konsoll-verdenen, med oppgraderingsmulighetene fra PC-ene og stildesignet fra konsollene. Vi har tro på at Piston gjør akkurat dette, står det i en pressemelding fra Xi3.

Valves egen maskin på vei

Valve har på sin side varslet om at de kommer til å sende ut prototyper av sin maskin i løpet av de neste månedene. Half-Life-utvikleren virker å dele Xi3s motivasjon om å dytte PC-en inn i stuesonen. Mykvarefirmaet har dog ikke løst kjøleproblemene helt enda, men jobber med partnere for å få alt på stell.

Det blir spennende å se om nykommerne kan smette inn mellom Sonys PlayStation 4 og Microsofts neste maskin, og kanskje finne et utappet marked.

Les også: Valve deler snart ut Steamboks-prototyper Les også: Valve og Xi3 avduker Steam-basert mini-PC

Siste fra forsiden