Zombiespillet State of Decay gjør braksuksess på Xbox 360

Men hvor blir det av Windows-versjonen?

Zombiespillet State of Decay ble lansert på Xbox Live Arcade for Xbox 360 i forrige uke, og der har det vist seg å være en stor suksess. I løpet av de to første dagene spillet var i salg har det ifølge utviklerne solgt over 250 000 eksemplarer, og dermed er det kun Minecraft som har hatt en bedre start på Microsofts nedlastingstjeneste enn State of Decay.

State of Decay omhandler et av spillbransjens favorittscenarier. Et mystisk virus har forvandlet størsteparten av jordens befolkning til zombier, sivilisasjonen har gått dukken og små grupper overlevende må forsøke å gjenoppbygge et slags samfunn i en ytterst farlig verden.

Spillet skilter imidlertid med flere interessante elementer. Det foregår blant annet i en dynamisk, åpen verden hvor du må bygge opp en base, og reise ut på jakt etter ressurser og overlevende. Ifølge utviklerne vil verden kontinuerlig være i utvikling, og dynisk skape nytt innhold delvis basert på dine valg.

Tidlige anmeldelser tyder på at spillet byr på mye moro, selv om det ikke virker fritt for tekniske problemer.

Windows-versjonen er fortsatt savnet

State of Decay ble opprinnelig annonsert for både Windows-basert PC-er og Xbox 360, men PC-versjonen lar tydeligvis vente på seg. I en kommentar til nettstedet Rock, Paper, Shotgun sier Sanya Weathers fra utviklerstudioet Undead Labs følgende:

– Vi jobber fortsatt med PC-versjonen, og jeg har ikke noen gode estimater for når denne blir ferdig. Alt for mye avhenger av andre aktører. Den kommer ikke til å bli lansert «snart», utfra noen meningsfulle definisjoner av ordet.

Les også: Overlev i zombienes verden
Les også: Anmeldelse av ZombiU

Siste fra forsiden