Zynga sparker 520 ansatte og stenger utviklerhus

Facebook-giganten virker å gå harde tider i møte.

FarmVille-giganten Zynga ser seg nødt til å sparke 520 ansatte og stenge ned studioer i Los Angeles, Dallas og New York. Dette annonserte selskapet selv i en pressemelding natt til tirsdag.

De 520 ansatte som må gå tilsvarer om lag 18 prosent av selskapet, og Zynga håper at den drastiske avgjørelsen gjør at de sparer nesten 50 millioner kroner. Alle de rammede skal ha pakket sammen kontorsakene sine og dratt fra selskapet innen august.

FarmVille var Zyngas gjennombrudd.

I tillegg forbereder Zynga seg på et tap på opp til 23 millioner kroner i årets andre kvartal.

– Ingen av oss så noen gang for seg at en slik dag skulle komme, særlig når så mye av kulturen vår har handlet om vekst. Men jeg tror likevel at vi alle skjønner at dette er nødvendig for å komme oss videre, kommenterer direktør Mark Pincus i et notat sendt til Polygon.

Zynga tror det dårlige resultatet og konsekvensene bunner ut i at selskapets størrelse ikke er hensiktsmessig når det kommer til mobile- og kryssplattformopplevelser, og at de ikke har lykket på disse markedene.

De har dog prøvd: I fjor betalte de svimlende 1,1 milliarder kroner for Draw Something-utvikleren OMGPOP. Ifølge The Verge blir studioet nå nedlagt sammen med oppsigelsene.

Draw Something-kjøpet lønnet seg nok ikke.

Har gjort omrokkeringer

Den dystre nyheten kommer bare et par måneder etter at Zynga gjorde større omrokkeringer i selskapet. I februar stengte de ned Baltimore-studioet sitt og slo sammen kontorer i Austin og McKinney med det nå stengte Dallas-kontoret. Like før jul stengte de også sine japanske kontorer, ikke lenge etter at de meldte om spillerflukt .

Zynga gjorde først stor suksess med Facebook-spillet FramVille i 2009. Allerede etter seks uker hadde spillet over 10 milloner daglige spillere. Senere spill som CityVille, Zynga Poker og ChefVille har også tatt en stor del av Facebook-kaken.

Sosiale spill blomstrer

Tidligere i år brøt Zynga og Facebook sitt sterke forhold, der de delte spillplattform, virtuell valuta og reklamer. Man kan fremdeles spille spillene på Facebook., men de er ikke lenger like integrerte.

Facebook melder samtidig at de i første kvartal av 2013 har hatt sitt beste spillresultat noensinne når det kommer til omsetning. De satte også ny spillerrekord. Dette betyr at selv om Zynga snubler, blomstrer sosiale spill som aldri før.

Les også
Resident Evil: Revelations til nye format

Les også: EA saksøker Zynga Les også: Zynga starter spillportal

Siste fra forsiden