Zynga starter spillportal

Facebook-spillkongen vil gå egne veier.

Zynga har de siste årene nærmest blitt synonymt med sosiale spill via Facebook. FarmVille, MafiaWars eller Zynga Poker – om du ikke har spilt disse selv, har du garantert noen i vennelista di som har gjort det.

Nå annonserer Zynga at de vil lage en egen spillportal, skriver Venturebeat. Via Zynga.com skal spillere snart kunne leke seg med Zynga-spillene uten å måtte gå via Facebook først.

Facebook-avhengighet

Per dags dato henter Zynga mer enn 90 prosent av inntjeningen sin fra Facebook, mens Facebook på sin side kan takke Zynga for 12 prosent av de totale inntektene sine. Men dette kan fort endre seg dersom Zyngas nye spillportal slår an.

Sammen med spillportalen annonserer Zynga også en egen plattform som eksterne utgivere og utviklere kan benytte seg av for å publisere spill.

Dermed kan det se ut til at Zynga ikke bare ønsker å gjøre seg uavhengig av Facebook, men at de også ønsker å konkurrere direkte med den sosiale giganten om å kapre andre spillskapere.

Likevel innebærer nysatsingen ikke et totalt brudd med Facebook. Zynga ønsker nemlig fremdeles å benytte seg av såkalte «Facebook Credits» som betalingsmiddel for Zynga.com. For hver transaksjon utført med disse «Facebook Credits», tar nemlig Facebook 30 prosent av totalbeløpet og er derfor sikret tilnærmet en tredjedel av inntektene.

Tidligere denne uka kunne vi melde om at en ny analyse viser at Facebook-spillene er på tur nedover. Fra 2010 til 2011 sank andelen Facebook-brukere som oppga at de brukte den sosiale plattformen til spilling fra 50 til 25 prosent.

Strengere krav

Samtidig har Facebook strammet inn på mengden «spam» de tillater fra spillene, de massive mengdene statusoppdateringer spillene fylte brukernes vegger med. At Zynga nå lanserer sin egen spillportal, er derfor kanskje ikke så overraskende.

Spillportalen skal etter planen gå på «lufta» om kort tid og vil i første omgang tilby fem av de mest populære Zynga-spillene: CastleVille, Words With Friends, CityVille, Hidden Chronicles og Zynga Poker. Flere tredjepartsspill vil bli lagt til fortløpende.

Les også: Facebook-spill millionsvindlet

Siste fra forsiden