Activision anklages for epost-hacking

Eks-Infinity Ward-ansatte krever nå 1 milliard dollar.

Det svært så offentlige konflikten mellom Activision og Jason West og Vince Zampella fra Infinity Ward er atter igjen i nyhetene, i påvente av at rettsaken mellom partene skal starte i slutten av måneden.

Tidligere denne uka kunne vi melde at Activision i forkant av rettsaken blar opp 42 millioner dollar, som skal fordeles mellom 40 tidligere Infinity Ward-ansatte for deres arbeid med Call of Duty: Modern Warfare 2.

Høyner kravet

Nå skriver Develop at de tidligere Infinity Ward-ansatte krever hele 1 milliard dollar – en vesentlig økning fra det opprinnelige kravet på 36 millioner. Dette skal ha kommet frem av en finansrapport.

Rettsaken mellom de to partene skal etter planen starte 29. mai, men allerede nå ser det ut til å kunne bli en skitten og offentlig oppvask mellom dem.

Ifølge dokumenter som har lekket ut i forkant av rettsaken, anklages Activision for å ha forsøkt å bryte seg inn på datamaskinene til West og Zampella, for å få tilgang til eposten deres, skriver Giant Bomb.

Liksom-brannøvelse

Den tidligere IT-sjefen hos Activision, Thomas Fenady, hevder at han i 2009 fikk i oppgave å «grave opp dritt om Jason og Vince» fordi «vi ønsker å bli kvitt dem» av Activisions sjefsadvokat, George Rose.

Fenady påstår samtidig at han ble advart mot å bli avslørt, men at han samtidig fikk beskjed av Rose om at «Bobby (Kotick, Activision-sjefen) vil ta seg av deg, ikke bekymre deg for følger.»

Ifølge Fenady skal Activision ha bedt Microsoft om hjelp til å knekke passordene til West og Zampella, men de ville ikke bidra uten at det forelå en rettsordre. Et annet sikkerhetsfirma, InGuardians, ble også kontaktet, men disse «følte seg ikke komfortable med de legale hindrene».

Activision skal også ha vurdert å sette igang en brannøvelse eller en falsk skadedyrsutgassing av kontorene, slik at de ville fått tid og anledning til å snoke på datamaskinene til Zampella og West.

Fenady vet derimot ikke om de noen gang iverksatte planen.

Les også
Anmeldelse: Modern Warfare 2: Stimulus Package

Sjefsadvokat hos Activision, George Rose, benekter å ha gitt noen ordre om at det skulle «graves opp dritt» om West og Zampella, men bekrefter samtidig at selskapet har forsøkt å få tilgang til duoens epost. Han hevder at de ikke lyktes med forsøket.

Denne informasjonen er, ifølge West og Zampellas advokater, tatt med for å bevise at Activision ønsket å bli kvitt duoen lenge før de faktisk fikk fyken, i mars 2010.

Les også: Bakgrunnen for konflikten mellom Activision og West og Zampella Les også: Respawn knebles av Activision

Siste fra forsiden