Activision-veteraner lager gratis skytespill

Kan Quake Live få en konkurrent?

Dusty Welch og Chris Archer har 34 års bransjeerfaring til sammen. Førstnevnte har vært visepresident hos Activision, der han var sjef for Guitar Hero-serien og en del av lanseringen av Call of Duty. Archer har for sin del svært lang fartstid i spillstudioet Treyarch, som blant annet har laget Call of Duty: Black Ops.

Gratisspill må ikke være dårlige.

Sammen har de stiftet spillstudioet U4iA Games, og de jobber allerede med et skytespill. Prosjektet har foreløpig ikke et navn, men skal være noe så eksotisk som et nettleserbasert skytespill med en «freemium»-modell. Det vil si at det blir gratis å spille, men at man kan kjøpe nytt innhold for små pengesummer.

Beta i 2012

Utviklerne selv beskriver spillet som et kjernespill for et sosialt publikum, og stiller det opp som en direkte kontrast til trenden med å lage sosiale spill for et kjernepublikum. Spillet skal komme til både håndholdte enheter og nettleseren, og være i førsteperson. Det skal komme en betaversjon av det nye prosjektet i 2012.

Det er ikke kjent hvilken form dette spillet vil innta, men gratisversjoner av eksisterende skytespill har gjort stor suksess. Team Fortress 2 eksploderte i popularitet da Valve fjernet prislappen, og Quake Live gav Quake III: Arena nytt liv.

Siste fra forsiden