Aion gir slipp på månedsavgiften

Nok et massivt nettrollespill blir «free to play» i februar neste år.

Listen over store massive nettrollespill som har kuttet månedsavgiften og adoptert «free to play»-modellen begynner å bli for lang til å ramse. Det levner ingen tvil om at den alternative betalingsmodellen bærer frukter for mange spill i sjangeren, blant annet norskutviklede Age of Conan, som endte opp med å doble inntjeningen etter overgangen.

Sånn ser Aion ut.

Neste spill ut er NCofts Aion, som kom ut for to år siden. Fra februar neste år av vil du ikke måtte betale en krone for å nyte nettrollespillet, ifølge Eurogamer.

Årsaken til betalingsendringen skyldes enkelt og greit at Aion har for få spillere, særlig i Europa, og selve spillet vil også legges ut til gratis nedlasting.

Tre medlemstyper

Det gjøres likevel forskjell på folk. De som begynner å spille for første gang i februar, vil få kontotypen «Starter». De får full tilgang til det aller meste av spillet, men kan kun lage seg to ulike figurer, stenges ute fra enkelte pratekanaler og kan ikke handle med andre spillere.

Om du har spilt Aion tidligere og betalt en månedsavgift, blir du stemplet som en Veteran. Det gir deg evnen til å gjøre alt det Starter-ene ikke kan, i tillegg til å blant annet åpne en egen butikk eller ha opptil åtte spillfigurer av gangen.

Det finnes også et øverste medlemsnivå som koster penger, kalt «Gold Pack». Dette er en midlertidig status som tilsynelatende krever at du betaler en månedsavgift. Disse spillerne får blant annet ekstrapoeng i spiller-mot-spiller-kamper, og kan gjennomføre instanser med kortere mellomrom enn andre spillere.

Vi har ikke funnet noen informasjon om mikrotransaksjoner i spillet for øyeblikket, men det er nok grunn til å tro at også de to gratis medlemstypene vil kunne betale penger for nytt innhold på et vis.

Du kan lese mer om gratisutgaven av Aion på spillets nye hjemmeside.

Les også: Vår anmeldelse av Aion

Siste fra forsiden