– Alle skytespill taper penger

Ingen bryr seg med mindre det er Call of Duty, hevder TimeSplitters-utvikler.

Det er dårlige tider for førstepersonsskytespill, skal vi tro Steve Ellis. Ellis var med å starte opp Free Radical, det nå nedlagte studioet som sto bak TimeSplitters-serien.

I et intervju med Edge kommer Ellis med påstanden om at ingen førstepersonsskytespill tjener penger for tiden, med et par unntak.

Ingen interesse

Ifølge Ellis er det nemlig bare Call of Duty- og Battlefield-seriene som går med overskudd.

TimeSplitters 2.

– Ingen kjøper FPS-spill, med mindre det heter Call of Duty, hevder han og fortsetter:

– Jeg antar at Battlefield gjorde det greit nok, men utenom de to taper så å si hvert eneste FPS penger. Jeg mener, se på Crysis 2 – et fantastisk spill, men aldri i verden om de var i nærheten av å tjene inn utviklingskostnadene.

Ellis er heller ikke spesielt fornøyde med utgiverne, og anklager dem rett og slett for å være feige, etter å ha brukt store deler av 2008 på å få noen til å gi ut TimeSplitters 4.

– Det er ingen interesse for å gjøre noe som tråkker litt utenfor sjangerens regler – ingen vil satse på noe som er originalt og annerledes fordi det er en for stor økonomisk risiko, beklager han.

Restene av det tidligere studioet Free Radical ble i 2009 kjøpt opp av Crytek, og går i dag under navnet Crytek UK. Men et TimeSplitters 4 kan vi se langt etter. Nylig ble det nemlig avkreftet at spillet er under utvikling, noe studioet fleipete påsto var fordi de hadde brukt opp alle pengene på apekatter.

Les også: Anmeldelsen av Call of Duty: Modern Warfare 3

Siste fra forsiden