Angrer du på at du aldri ble en rompirat?

Romskipslageren Space Rangers 2 får i det minste en oppussing.

Til tross for størrelsen på hjemlandet, har russisk spillutvikling aldri helt slått an på verdensbasis. Innad har man likevel en rekke mastdonter som selger svært godt til det kresne øst-europeiske spillmarkedet. Blant dem finner vi storsuksessen Space Rangers 2, som fortsatt er populært etter syv år.

Ut i det store intet!

I tråd med at romsimulatorene igjen er i oppmarsj, blant annet på grunn av Minecraft-skaperen nye spillprosjekt, har utgiver 1C Company valgt å relansere Space Rangers 2 og ekstrapakken Reboot.

Spill som pirat!

Space Rangers HD: A War Apart tilbyr ikke bare finkjevlet HD-grafikk som står i bedre stil med de syv årene som har gått, nyutgivelsen får faktisk en helt ny sidehistorie også, som for første gang lar deg smake litt på livet som rompirat.

Spillet finner sted i år 3300, etter at kamprobotrasen The Dominators har lagd leven under innflytelse av romvesenteknologi. Her må spilleren erverve seg et romskip og flakse rundt for å gjøre handel, banke skurker, utføre oppdrag for styresmaktene og frigjøre planeter fra robotstyggingene.

Noe av det som definerer Space Rangers er at du hopper mellom sjangere etter hvert som du utforsker nye deler av spillet. Den generelle navigasjonen skjer i en åpen verden lik klassikeren Elite, men om du vil rydde opp på planetene så må du brette opp strategispillermene. Noen oppdrag krever faktisk at du løser tekstbaserte eventyrgåter.

Du kan lese litt mer om akkurat hvordan dette foregår i Joachims kjærlighetsfylte oppsummering av det opprinnelige spillet.

Nyutgivelsen har foreløpig ingen utgivelsesdato, men kommer kun til Windows.

Siste fra forsiden