Atari kvitter seg med Eden Games

Test Drive Unlimited-utvikleren går en uviss fremtid i møte.

Oppdatering: Atari understreker i en uttalelse til Eurogamer at Eden Games ikke legges ned og at de ønsker å opprettholde støtten til Test Drive Unlimited 2. Nøyaktig hva dette innebærer for utvikleren, sier de derimot ingenting om.

Den opprinnelige artikkelen følger nedenfor.

I anledning den finansielle oppsummeringen av året som har gått, forteller Atari mer om planene for året som kommer.

Disse planene inkluderer å kvitte seg med utvikleren Eden Games, som står bak fjorårets Test Drive Unlimited 2, Alone in the Dark fra 2008 og Test Drive Unlimited fra 2006.

Pakker sammen

Ifølge finansrapporten (pdf) er Atari igang med å «avvikle studioet». Rapporten sier ikke i klartekst at studioet legges ned, men en avvikling av studioet kan lett bety at det er snakk om å selge inventar, spillkoder og lignende.

Test Drive Unlimited 2

De fleste av Eden Games' ansatte ble allerede i fjor sommer sendt ut på jobbjakt, hvor ti tidligere ansatte ikke lenge etter gikk sammen om å danne studioet Blossom Minds.

I fjor solgte Atari også unna Star Trek Online og Champions Online-utvikler Cryptic Studio. I tillegg skal de ha satt kroken på døra for Dungeons & Dragons: Daggerdale-utvikler Bedlam Games, skriver Eurogamer.

– I året som kommer ønsker vi å utvide i det raskt voksende mobilspillsegmentet og drive selskapet mot vekst i nettspill- og lisenskjøpbransjen, forteller Atari-sjef Jim Wilson.

Det kan dermed se ut til at det legendariske spillselskapet går mer og mer bort fra klassisk spillutvikling.

For året som gikk, noterer Atari et underskudd på drøye 3,7 millioner euro, tilsvarende 28 millioner kroner. Det innebærer en halvering av fjorårets resultat, hvor de røde tallene bikket 6,2 millioner euro (47 millioner kroner).

Les også: Atari 2600 gjør comeback

Siste fra forsiden