– Baldur's Gate III er det langsiktige målet

Overhaul Games drømmer høyt.

Forrige uke ble det kjent at de svært populære Baldur's Gate-spillene pusses opp og slippes i løpet av året.

Oppussingen er det en underdivisjon hos Beamdog, Overhaul Games, som står for. Og Overhaul Games har store visjoner for nylanseringen.

Finansiering fra folket

I et intervju med GameSpy forteller studioet at det langsiktige målet med prosjektet er å få skrudd sammen et Baldur's Gate III.

– Det er mye som må på plass før et slikt prosjekt kan startes, så foreløpig er prosjektet kun på drømmestadiet, forklarer Overhaul Games' Cameron Tofer.

Ifølge Tofer gir det mest mening å pusse opp og relansere de to første Baldur's Gate-spillene før man eventuelt gyver løs på et tredje, helt nytt spill.

Når det kommer til finansiering av et nytt Baldur's Gate, har Overhaul Games planene klare.

– Vi tenker helt klart på Kickstarter, det ville løst mange problemer. Jeg syns det Brian Fargo gjør med Wasteland-oppfølgeren er svært interessant, sier Tofer.

Folkefinansieringskampanjen for en Wasteland-oppfølger fikk inn det ønskede finansieringsbeløpet på 900 000 amerikanske dollar i løpet av bare to dager. I skrivende stund er summen oppe i 1,4 millioner.

En annen Kickstarter-kampanje, hvor Tim Schafer og hans Double Fine-studio ønsket 400 000 dollar for å lage et nytt, gammeldags eventyrspill, dro inn hele tre millioner dollar mer enn målsummen i løpet av kampanjetiden.

At Overhaul Games vurderer en lignende finansieringsform for å få Baldur's Gate III på beina, kommer derfor neppe som en overraskelse.

Les også: Slik ble Baldur's Gate født
Les også: Kommentar: Lages det skikkelige rollespill lenger?

Siste fra forsiden